Primarul Nicolae Robu, MIRAT că Gheorghe Ciuhandu este audiat în dosarul finanţării...

Primarul Nicolae Robu, MIRAT că Gheorghe Ciuhandu este audiat în dosarul finanţării Politehnicii Timișoara. Cum îl apară şi ce spune despre legalitatea finanţării ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-poli

Vestea că fostul edil-șef al urbei de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu, va fi audiat la DNA în dosarul finanțării echipei de fotbal FC Politehnica Timișoara l-a mirat pe primarul Nicolae Robu.

Cunoscut ca un fan înfocat al brandului „Poli Timișoara”, Robu și-a arătat susținerea pentru predecesorul său declarând că „eu nu am emoții, pentru că sper că România este un stat de drept și că, prin urmare, cine respectă legea este lăsat să își exercite atribuțiile. Eu nu am făcut nimic ilegal, nici nu o să fac niciodată nimic ilegal, nu cunosc detaliile a ce s-a întâmplat în timpul legislaturii domnului primar Ciuhandu.


Mă surprinde doar că are probleme, având în vedere niște hârtii pe care le-am văzut prin care Curtea de Conturi de atunci, prin vocea directorului general a Direcției Juridice, profesor în Drept, și apoi printr-o hotărâre emisă de un consiliu de vârf al Curții de Conturi, au spus că este legală acea finanțare. Eu nu sunt jurist și nu sunt eu chemat să fac clarificări, dar mă mir că domnul Ciuhandu are probleme”.

Cât despre finanțarea noii Poli, adică a ACS, edilul spune că totul este perfect legal și că nici el și nici aleșii locali nu au motive să fie îngrijorați.

„Acum noi am procedat cu mare rigoare, cu mare atenție în strict aocrd cu legea și de partea noastră, dincolo de părerea unei auditoare de la Curtea de Conturi dornică să ia primă pentru prejudiciul pe care îl stabilește, noi avem de partea noastră o hotârâre de Judecătoriei. Dacă Judecătoria spune că e legală asocierea, cum am fi putut noi, și când spun noi mă refer la consilierii locali, că ei ai votat, eu doar pun în practică ce hotârăsc consilierii lcoali, nu eu hotărăsc, dar cred că până la urmă trebuie să le țin partea pentru că am văzut bună-credință la toți indiferent de grupul din care parte. Cum ar mai putea să își pună problema ce este sau nu legal, că nu ei hotârăsc asta fiecare în parte, ci există instituții care spun ce e legal sau nu e legal. Până la urmă, numai Înalta Curte ar fi putut să declare asocierea ca fiind ilegală, or, nimeni nu a declarat-o ca fiind ilegală, prin urmare, toată lumea este liniștită”, a detaliat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.