Ripensia vrea să fie cu adevărat surpriza Cupei după confruntarea cu Viitorul....

Ripensia vrea să fie cu adevărat surpriza Cupei după confruntarea cu Viitorul. Cosmin Stan: ”Poate credeți că vorbesc prostii”

0
DISTRIBUIȚI

ripensia ineu (1)

”Ripi” se pregătește pentru un nou duel de gală pe ”Dan Păltinișanu”. După ce în urmă cu doi ani surprindea întregul peisaj fotbalistic cu victoria în fața lui ”U” Cluj, roș-galbenii din Liga a IV-a și-au propus să realizeze surpriza și mâine seară cu echipa lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul, în partida din 16-imile Cupei României.

Ripensia se întoarce pe principala arenă din oraș pentru un meci în faza națională a competiției K.O. Partida nu e televizată, dar va începe în nocturnă de la ora 20.00, la cererea ambelor echipe. Pentru timișoreni atingerea 16-imilor reprezintă o confirmare că ceea ce au realizat în urmă cu doi ani, când au fost scoși abia în optimi de Pandurii, nu a fost o întâmplare. ”Ne aşteptăm la o susţinere masivă din partea comunităţii şi credem că nu îi vom dezamăgi, vom asista la un joc care să facă cinste şi onoare în primul rând Timişoarei şi nouă, Ripensiei. Ne dorim să ne facem un loc în inima iubitorilor de fotbal din întreaga Românie. Ripensia e un brand cunoscut şi recunoscut în ţară. La meci va asista şi conducerea FRF. În frunte cu Răzvan Burleanu… Meciul are loc în nocturnă la aprobarea noastră şi a Viitorului. Sperăm să oferim în primul rând un spectacol sportiv autentic. Aşa cum e una din devizele noastre”, a declarat Radu Ienovan, președintele Ripensiei.

Antrenorul formației cu nume de legendă, Cosmin Stan, e încrezător în șansa echipei sale, chiar dacă de departe aceasta va fi butura mică în fața Viitorului. ”E un meci foarte important pentru clubul nostru. Sperăm să vină foarte multă lume la joc. Mulţi timişoreni. E foarte important să facem un joc bun, să mulţumi asistenţa. Poate credeți că o să vorbesc prostii, eu sper să ne calificăm în faza optimilor şi chiar să o depăşim. Mă bazez pe unitatea grupului, valoarea colectivă a echipei. Vreau să abordăm jocul de mâine cu bucuria de a juca fotbal, să facem un meci ca şi cum am fi copii în curtea şcolii… din punct de vedere al plăcerii de a juca nu al organizării. Îl respectăm pe Gică Hagi şi ce a făcut cu Viitorul. Astra e cea mai în formă, Viitorul e pe 2, nu ştiu dacă e în cea mai bună formă pentru că au câştigat un joc în ultimele trei etape”, a explicat Cosmin Stan.

Viitorul ar putea menaja mai mulți jucători cu bănățenii, mai ales că ”satelitul” grupării dobrogene va juca cu FC Clinceni azi, tot în Cupă.


Chiar și așa Cosmin Stan se așteaptă la nume importante în echipa ”Regelui”. ”Suntem pregătiţi şi pentru penalty-uri. Chiar dacă nu va juca cu cel mai bun 11 consider că lotul Viitorului e un lot valoros, au jucători foarte buni. Bănel şi Chiţu nu prind primul 11, o să ştim mai bine mâine dimineaţă lotul cu care vor veni, vom vedea ce jucători vor juca la echipa lor a doua care are joc cu Clinceniul… Abordarea va fi aşa cum ne dorim, nu putem dezvălui, o să încercăm să facem aşa cum cred că avem mai multe şanse… Sunt jucători foarte buni, nu o să blocăm pe cineva în mod special. Au trasee clare, bine stabilite, vor merge pe aceeaşi linie, cred că noi o să reuşim să-i blocăm prin inteligenţa noastră tactică. Să nu joace şi încercăm să le dăm şah mat”, a adăugat Stan. Acesta s-a bazat în mare parte în acest sezon pe 14-15 jucători. Zaluschi și-a ispășit în campionat etapa de suspendare după eliminarea cu FC Caransebeș și va fi apt. Singura absență e cea a fundașului Ciobai, aflat în refacere.

Nicoliță sau Chițu în marcajul lui Popa?

Căpitanul ripensiștilor, Adrian Popa, are la activ și experiența din urmă cu doi ani, când echipa sa nu primea nicio șansă în fața Universității Cluj. ”Mă bucur foarte mult că am ajuns în 16-imi, denotă că nu a fost o întâmplare în urmă cu doi ani. Se pare că suntem o echipă a premierelor. Atunci eram în Liga 5, am ajuns de două ori deşi nu facem parte din sistemul divizionar naţional. Probabil suntem şi singura echipă care participă concomitent în două ediţii ale Cupei. Ripensia e un brand, trebuie să-i facem cinste. Consider că suntem pe drumul cel bun. Sorţii ne-au scos echipa lui Gică Hagi, Viitorul, e una dintre cele mai în formă echipe la momentul actual. Primul meci a fost în septembrie anul trecut pentru noi, am avut şi meciuri foarte strânse în Cupă. Obiectivul a fost să ajungem în 16-imi şi să aducem o echipă de Liga I. Meciul de mâine trebuie să fie o bucurie, să ne facă plăcere până la final şi de ce nu, şi după. Clar ne dorim să ne calificăm”, a conchis Adi Popa. Conform antrenorului său e foarte probabil ca adversarul direct al ripensistului să fie Bănel Nicoliță sau Chițu.

Meci amânat în noua ediție a Cupei, faza județeană

Ripensia s-a confruntat și cu o situație inedită grație parcursului în faza națională. Astfel, inițial roș-galbenii au fost programați în noua ediție a Cupei României, faza județeană, să joace în aceeași zi pe terenul Pobedei Dudeștii Vechi, până la urmă acest joc a fost amânat.

Biletele pentru Ripensia – Viitorul au fost puse în vânzare de ieri. Un tichet la tribune costă 15 lei, în timp ce accesul la peluze costă 10 lei. Biletele pot fi găsite la sediul clubului, Hotel Casa de la Rosa, la McDonals în centru, magazinul Bega și la biroul de ticketing de la Stadionul ”Dan Păltinișanu” (lângă vestiare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.