Ungaria a început planificarea traseului gardului care va fi construit la granița...

Ungaria a început planificarea traseului gardului care va fi construit la granița cu România

0
DISTRIBUIȚI

gard granita ungaria

Militari, polițiști și ingineri ungari marcau miercuri traseul gardului pe care Budapesta a anunțat că vrea să-l ridice la frontiera cu România, în prelungirea celui de la granița cu Serbia, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit reporterului Reuters aflat la intersecția granițelor dintre Ungaria, Serbia și România, topografi și ingineri planificau traseul gardului.


Circa zece polițiști și militari se aflau de asemenea la fața locului.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

„Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României.

Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la granițe nu rezolvă nimic din problemă refugiaților și „scoate Ungaria din Europa”.

Ungaria a închis complet marți granița sa de sud cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranți care veneau dinspre această țară în drumul spre Europa occidentală și a început punerea în aplicarea a unei noi serii de legi dure anti-imigrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.