FOTO BC Timișoara pierde la un scor decent după un start dezastruos...

FOTO BC Timișoara pierde la un scor decent după un start dezastruos cu Craiova. Cine i-a coordonat pe ”lei” în fața oltenilor

0
DISTRIBUIȚI

Craiova bct(8)

”Leii din Banat” nu au reușit să-și depășească nici azi problemele. BC Timișoara a pierdut oarecum previzibil în fața lui SCM U Craiova pe teren propriu, dar, măcar, aparențele au fost salvate după un început de joc foarte slab. Oltenii s-au impus cu 74-63 după ce tabela arăta un ireal 23-2 pentru oaspeți după numai trei minute și 30 de secunde de joc.

BCT și restul cluburilor de primă ligă timișoreană așteptau azi o veste bună de la autorități. Deși s-a votat un nou tip de finanțare, pe bază de concurs de proiecte, va fi interzis ca banii să fie folosiți pentru salarii. Oficialul ”leilor”, Leo Demaio, s-a abținut să comenteze situația. Sumele care ar veni ar urma să poată fi folosite doar pentru deplasări, cazări, alimentație și materiale.

Pe teren, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 10-26 pentru favorita Craiova după acel start sub așteptări și pentru o echipă în situația lui BCT. Venită cu Popescu, fostul ”leu bănățean”, și cu Burlacu, formația olteană a fost fără scrupule și în sfertul 2, încheiat 24-46. Chiar și așa dimensiunile au fost reduse în partea a doua a meciului. Astfel că debutul trio-ului Bota-Markovic-Toroman nu a fost așa de negru până la urmă. ”Leii” au recuperat bine în sfertul 3, câștigat cu 22-17, și au reușit în sfertul 4 să pună o mică presiune. Până la urmă scorul final a fost unul decent, doar 11 puncte diferență.

Milivoje Bozovic, de la Craiova, a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte și a reușit un double double cu cele 11 recuperări realizate. Pentru BCT principalul realizator a fost Djapa, cu 14 puncte, urmat de Smith, 13, restul marcatorilor alb-violeți au fost: Petrișor (9 puncte), Reljic (9), Jelenic (3), Fl. Popa (9), Milencovici (5), Toth (1).

”Principalul” a fost Nenad Markovic

Meciul de azi a fost primul pentru trio-ul numit pe locul lăsat liber de Dragan Petricevic, prezent doar în tribună.


Deși pe foaie principal a figurat Cristian Bota, indicațiile de pe margine au venit mai mult de la Nenad Markovc, care s-a agitat permanent și și-a luat foarte în serios noul rol.

”Am respectat echipa Craiovei din toate punctele de vedere… S-au văzut emoții la băieții noștri, în special în primele cinci minute, când a fost 23-2, diferență prea mare. În ultimele 20 de minute am intra bine în joc, așa cum trebuie. S-a văzut experiența Craiovei. Poate meritau să câștige la diferență mai mare după cum au început, dar sunt mulțumit de jucători în special în repriza a doua. Echipa are nevoie de timp și vom juca mai bine în meciurile următoare. Nu mă așteptam, am început școala, am lăsat baschetul acum șapte luni, am primit ofertă dar ca secund. În șapte zile s-a schimbat tot. Nu am avut timp să finalizez studiile… Eu sper că BCT va exista în continuare. Sperăm să apară ceva pozitiv pentru toate cluburile din Timișoara. Azi nu am intrat pentru că trebuie să dăm minute pentru băieții care trebuie să fie viitorul. O să fie timp și pentru Raul Covaciu și Vlad Sezkely. Doi jucători de la Craiova au împreună 75 de ani… ei sunt trecutul, prezentul, viitorul vor fi băieții noștri și ai lor, cei tineri”, a declarat Nenad ”Shone” Markovic.

Devine o obișnuință ca antrenorii adverși să deplângă situația echipei timișorene. ”Nu-mi plac astfel de jocuri… Primele minute au fost foarte bune pentru noi, doar primele 20 de minute mă satisfac. E o problemă să joci cu astfel de echipei, au jucat apoi fără trac după acel început. E rău, Timișoara era o echipă bună, cu jucători buni, arbitr… pardon, antrenori buni, și jucători foarte buni. Obiectivul nostru e play-off-ul, avem multe meciuri de jucat. Deocamdată sunt doar trei victorii, e încă prea devreme să vorbim”, a spus Oliver Popovic, antrenorul lui SCM U Craiova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.