Grenade din Al Doilea Război Mondial, descoperite lângă Timișoara. Ce recomandă pirotehniștii...

Grenade din Al Doilea Război Mondial, descoperite lângă Timișoara. Ce recomandă pirotehniștii celor care găsesc asemenea obiecte

0
DISTRIBUIȚI

pirotehnica 2

Opt grenade din timpul celui de-al doilea război mondial au fost descoperite, vineri, în comuna Șag. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș s-a deplasat vineri la Șag pentru a asana un teren de muniţia rămasă acolo acum mai bine de 70 de ani. Au fost ridicate opt grenade de exercițiu, dintre care șase ofensive și două defensive.


Muniţia a fost ridicată şi transportată la depozitul special amenajat al inspectoratului, iar în viitor aceasta va fi distrusă prin detonare.

grenadeAvând în vedere situația, reprezentanții ISU Banat reamintesc populației principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate: „Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pămînt sau la suprafaţă; se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite; se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora; se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate; se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente. Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate să sune la numărul unic de urgenţă 112”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.