Nouă suflători şi un toboşar fac spectacol la Timişoara. Vezi când va...

Nouă suflători şi un toboşar fac spectacol la Timişoara. Vezi când va avea loc concertul Fanfare Shukar

0
DISTRIBUIȚI

skukarMelomanii amatori de ritmuri balcanice vor avea parte la sfârşitul acestei săptămâni de un recital extraordinar susţinut de Fanfare Shukar, evenimentul fiind inclus în seria de concerte „aLive Sessions”.

După mai mult de 20 ani de activitate concertistică a Fanfarei Zece Prăjini, mai nou Fanfare Shukar, formaţia are în palmares sute de concerte, zece albume editate în Franţa, Olanda, Germania, România şi, în plus, trei ani şi jumătate petrecuţi împreună cu teatrul Zingaro din Aubervilliers, Paris. Repertoriul variază între muzica autentică tradiţională din zona Moldovei, muzică ţigănească de fanfară, muzică cu influenţe greceşti, sârbeşti, armeneşti, turceşti, klesmer, folk sau etno. Fanfare Shukar este alcătuită din 10 membri, la care se adaugă colaboratori ce intervin în anumite concerte și la înregistrările de studio.

Componența actuală cuprinde structura clasică de 9 suflători și un toboşar.


Fanfare Shukar, in actuala formulă, dovedeste atașamentul real al membrilor formatiei față de tradiție, ceea ce ii incurajeaza să construiască un repertoriu bazat pe bucăți muzicale din folclorul românesc și internațional, pe care le reinterpretează în stil propriu, aducând-le în actualitate, fără a le pierde însă esența. Concertele Fanfarei Shukar înseamnă mai mult decât muzică bună, cântată bine, înseamnă spectacol, energie, interacțiune cu publicul, dans și multă bucurie, pentru că întreaga echipă se pregătește intens pentru fiecare întâlnire recital, acordând atenție fiecărui detaliu. Fie că e vorba despre un concert in club, un recital în aer liber, un festival sau o petrecere privată, Fanfare Shukar reușeste să își transmită marea bucurie de a trăi, bucurie care devine molpisitoare, astfel încât fanfara este rechemată întotdeauna în locul în care a concertat o dată.

Această fanfară este pregătită cu aranjamente muzicale şi dirijată, cu mare grijă, de şeful şi ctitorul ei: Costică Pantiru, clarinetistul şi şeful fanfarei, dar care mânuieşte la fel de bine orice instrument din componenţa fanfarei. În completarea serii va mai avea loc un Live Act susţinut de dj KuKy alături de trompetistul Paul Grosar şi un dj set oferit de Happy Flow. Concertul va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 22.00 la No Name, iar biletele de intrare costă 20 lei. Doamnele şi domnişoarele au intrarea liberă la acest eveniment până la miezul nopţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.