Peste 200 de participanți la cel mai mare festival de tradiții din...

Peste 200 de participanți la cel mai mare festival de tradiții din vestul țării. Când începe și unde va avea loc

0
DISTRIBUIȚI

festival traditiiDupă succesul de care s-a bucurat anul trecut, festivalul naţional “Tradiţii la români”, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş, se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie, care se va desfăşura în cursul săptămânii viitoare, în zilele de 14 şi 15 octombrie, urmând să reunească numai ansambluri profesioniste, cu aproximativ 200 de participanţi.
Cotat deja drept un eveniment artistic de marcă al culturii tradiţionale din vestul României, un adevărat regal folcloric, festivalul va aduce pe scenă ansamblul timişorean “Banatul”, care va evolua în ambele zile, ansamblul “Dor românesc” din Bistriţa-Năsăud, ansamblul folcloric naţional “Transilvania” din Baia Mare, orchestra Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia şi ansamblul folcloric “Cindrelul Junii Sibiului”, formaţii recunoscute pentru remarcabila lor ţinută artistică.

festival

Alături de ansamblurile folclorice, vor participa, în calitate de invitaţi, interpreţi consacraţi din Banat, festivalul din acest an dorindu-se a fi, deopotrivă, un omagiu adus celebrilor solişti de muzică populară Ana Pacatiuş şi Luţă Popovici precum şi unor dansatori care au adus glorie ansamblului “Banatul”.


Din repertoriu nu vor lipsi câteva montări coregrafice care vor fi prezentate în premieră pe scena timişoreană. Bogatul program folcloric include, de asemenea, suite de orchestră, dansuri de câmpie şi de munte din diferite zone ale ţării, tablouri coregrafice, un obicei de nuntă din Ardeal şi numeroase momente muzicale interpretate de solişti de succes.

traditii
Cum centrul de cultură nu dispune de o sală pe măsura publicului pe care îl are, intrarea se va face pe bază de invitaţii gratuite, în limita locurilor, care se pot ridica începând de astăzi de la Centrul de Cultură şi Artă. Spectacolele vor avea loc în sala Capitol, în 14 şi 15 octombrie, de la ora 18,30, şi vor fi difuzate în direct de postul de televiziune Etno TV.
Foto – Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.