Rău-platnicii din Timişoara ar putea fi scutiţi de o parte din penalităţi....

Rău-platnicii din Timişoara ar putea fi scutiţi de o parte din penalităţi. Ce propunere are consilierul local Ramona Olteanu

0
DISTRIBUIȚI

Directia-Fiscala-a-Municipiului-Timisoara-7

Cei care nu şi-au plătit impozitele la timp ar putea fi iertaţi de penalităţi, în speranţa că vor plăti dările către administraţiile locale.


Consilierul local Ramona Olteanu (PSD) a anunţat că guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care permite administrațiilor locale să scutească de penalități persoanele sau firmele care nu și-au plătit impozitele la timp. Practic, cu condiţia să îşi achite taxele până la 31 martie 2016, oamenii ar putea beneficia de reduceri ale penalităţilor cu până la 73%.

„Măsura guvernului, din Ordonanţa de Urgenţă 44 pe 2015, vine în sprijinul agenților economici și o considerăm oportună și în sprijinul cetățenilor Timișoarei”, a explicat Ramona Olteanu, care a admis şi că normele de aplicare a legii nu au fost emise, astfel că aceasta nu poate fi aplicată deocamdată. Din datele oferite de consiliera PSD, penalitățile aferente taxelor neachitate se ridică în Timişoara la 14,7 milioane de lei, mai exact, 11 milioane persoanele fizice și 3,7 milioane de lei persoanele juridice.

Deşi admit că măsura nu este una dreaptă faţă de cei care şi-au achitat dările la timp, consilierii PSD Ramona, Olteanu, Alfred Simonis şi Lucian Taropa, prezenţi astăzi într-o conferinţă de presă, spun că principalul ţel al municipalităţii este să recupereze cât mai mulţi bani. Simonis a mai precizat şi că el crede că mulţi din cei care nu şi-au plătit impozitele nu au avut bani sau nu au ajuns la timp şi că măsura este una utilă, fiindcă cu penalităţile aferente sumelor sunt şi mai mari, şi deci, mai greu de plătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.