RĂZBOI între directoarea Colegiului „C. D. Loga” din Timişoara şi jumătate din...

RĂZBOI între directoarea Colegiului „C. D. Loga” din Timişoara şi jumătate din profesorii care predau, după ce un dascăl a modificat în mod grosolan note în catalog. Ce memoriu au depus cadrele didactice

14
DISTRIBUIȚI

note modificate loga

Haos la unul dintre liceele de prestigiu din Timişoara. Un adevărat scandal a izbucnit între directoarea Colegiului Naţional „C. D. Loga”, Mariea Ştefan, şi jumătate din dascălii care predau în unitatea de învăţământ. Nemulţumirile au pornit după ce o profesoară de Limba Latină, Anca Monica Sebestyen, a modificat două note ale unui elev, în anul şcolar precedent. Astfel, cadrul didactic i-a dat iniţial liceanului doi de patru, iar ulterior, după ce a încheiat media, din patru a făcut nouă, astfel că a modificat şi media.

Profesoara s-a ales cu un calificativ nesatisfăcător, după ce consiliul de administraţie s-a întâlnit la începutul acestui an şcolar şi a analizat situaţia. Însă, dascălul nemulţumit a depus contestaţie, pe care, potrivit legii, a analizat-o consiliul profesoral. Acesta a decis că dascălul nu a greşit cu nimic, astfel că a primit calificativul bine. Din acest motiv, a izbucnit un război între directorul şcolii şi 30 din cei 60 de profesori care predau în unitatea de învăţământ. Dascălii o acuză pe Mariea Ştefan că are un comportament „dictatorial”, că i-a jignit, ameninţat şi că le-a limitat accesul la secretariat.

Mai mult, profesorii nemulţumiţi au depus un memoriu la Sindicatul „Spiru Haret”, care l-a înmânat Inspectoratului Şcolar Timiş, dar şi Ministerului Educaţiei. „Şcoala noastră este implicată într-un scandal major, scandal care a izbucnit între corpul profesoral şi directoare. Totul a pornit după ce o profesoară care predă Limba Latină a făcut din nota patru, nouă, a mâzgălit nota, a modificat-o, iar directoarea a aflat. Luni, 30 de cadre didactice s-au întâlnit cu inspectorii şcolari la sediul ISJ Timiş pentru a analiza situaţia. Cei doi directori ai şcolii nu au venit. Suntem stresaţi din cauza acestei atitudini a doamnei directoare, nu procedează corect cu noi, pentru că nu a ieşit ce a vrut ea, adică faptul că acel profesor nu a rămas cu calificativul nesatisfăcător”, ne-a spus unul dintre profesorii de la Colegiul Naţional „C.


D. Loga” care au semnat memoriul.

director loga mariea02

Mariea Ştefan: „Profesorii şi-au bătut joc de această şcoală”

Pe de altă parte, Mariea Ştefan, directorul Colegiului „C. D. Loga”, ne-a explicat că este fermă pe poziţii şi în continuare crede că profesoara de limba latină a modificat notele elevului în mod intenţionat. Mai mult, Mariea Ştefan se apără şi spune că nu i-a jignit pe profesori, doar le-a vorbit „ferm, nu urât”.

„Am aflat că s-au modificat notele după ce s-a încheiat situaţia şcolară, când diriginţii prezintă cataloagele directorilor pentru a fi verificate. La începutul acestui an şcolar am prezentat situaţia, iar profesoara a spus că a modificat notele pentru că a primit două referate ale elevului ulterior, după ce a încheiat media, ceea ce nu se poate. Eu am propus invalidarea situaţiei şcolare şi revenirea la notele iniţiale. Consiliul de administraţie i-a dat cadrului didactic calificativul insatisfăcător, profesoara a depus contestaţie şi a făcut reclamaţie şi la ISJ Timiş”, ne-a povestit Mariea Ştefan, care ne-a arătat catalogul cu notele modificate în mod grosolan de cadrul didactic.

Directoarea Colegiului Naţional „C. D. Loga” recunoaşte că a avut cel puţin o discuţie mai aprinsă cu profesorii nemulţumiţi, dar că nu i-a jignit niciodată. „Le-am spus că şi-au bătut joc de această şcoală, că au ignorat istoria acestei şcoli. Nu eu am anunţat ISJ Timiş cu privire la această situaţie, am încercat să păstrăm imaginea acestei şcoli. Mai există o componentă, este vorba de o presiune care vine din partea unui partid, se doreşte ca Mariea Ştefan să nu mai fie director aici”, ne-a spus revoltată Mariea Ştefan.

Părinte: „Exclus că s-a greşit, notele au fost modificate cu intenţie”

Iliana Mătrăguna, preşedintele comitetului de părinţi din cadrul unităţii de învăţământ, îi dă dreptate directorului şcolii. „Exclus faptul că s-a greşit, notele au fost modificate cu intenţie. Profesoara a spus că a acţionat în interesul elevului, atunci de ce nu a modificat la toţii elevii notele? A făcut un favor. Este regretabil unde s-a ajuns, în spatele acestui scandal s-au acumulat mai multe probleme. Profesorii trebuie să înţeleagă că nu sunt stăpâni pe rubrica lor, sunt responsabili de ea. S-a creat un precedent foarte periculos”, ne-a declarat Ileana Mătrăgună.

Contactată telefonic, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, ne-a declarat că poziţia instituţiei este neutră. Profesorii şi directoarea şcolii au timp până la începutul săptămânii viitoare să-şi rezolve problemele.

14 COMENTARII

 1. Pai normal ca notele au fost modificate intentionat! Cum e posibil sa ‘corectezi’ nu una, ci chiar doua note din greseala? Si atat de frumos. Apoi sa mai ‘corectezi’ si media. Cum sa face asta din greseala?
  Ca fosta eleva la Loga, am avut si eu nemultumirile mele legate de directoare, dar aici trebuie sa-i dau dreptate. Ce a facut profesoara de latina a fost o nedreptate si un disrespect fata de ceilalti elevi si de munca depusa de ei. Adica unuia i se rupe un semestru intreg de o materie, vine dupa ce s-a incheiat media cu doua referate si ii sare media cu 4 puncte – nu se face! Si daca tot vroia sa-i dea doi de 9 ca sa-i cresca media, putea sa ii treaca drepta a treia si a patra nota, separat de cei doi de 4. Okay, omul a pierdut ceva timp liber facand referatele in cauza – cam tarziu, dar sa zicem -, deci cei doi de 9 nu au fost din burta. Dar putea sa-i ramana asa: 4,4,9,9 si 8 in teza. Si era totul bine si frumos.
  A fost clar favoritism. Si tot ea face reclamatie la Inspectorat!

 2. sa fim seriosi…e vorba de latina, nimeni nu se chinuie prea tare la materia asta oricum. poate notele au fost luate din total dezinteres, dar sa nu credeti ca ceilalti si-au batut capul. de asta au si fost modificate cu atat de multa usurinta, e pacat sa inchei cu nota 5 la o materie ca latina. directoarea mai bine se abtine, aparent traieste in lumea ei cu idei fixe si tampite. cum adica sa discute cu profesorii numai in timpul programului cu publicul ? poate nu isi da seama, dar incepe sa ia decizii care o fac, cel putin, sa para nebuna

 3. Daca tot a venit vorba de fapte dubioase, ce ar fi sa cautati si sa faceti public modul in care d- na director s- a transferat la Loga ? Ar fi mai interesant !

 4. Cum adica Inspectoratul scolar sa nu se implice? Chiar mi se pare un lucru f.grav.ce s-a intamplat acolo.Respect pt dna directoare care vrea sa faca dreptate intr-un sistem putred.

 5. Nu știu ce s-a întâmplat de fapt, dar de când o cunosc eu pe Mariea Ștefan și relațiile ei în mass-media timișoreană, nu mai cred nici o știre, gândindu-mă ce interese obscure se ascund în spatele acestora.
  Cert este că o parvenită controversată, care, călcând pe cadavre, a ajuns director de liceu timișorean. Sunt multe de spus despre ilegalitățile și abuzurile săvârșite de această individă, tratamentele inumane și degradante aplicate în exercițiul funcțiilor avute ( majoritatea de conducere), celor care nu au avut să-i bată la ușă ” cum se cuvine „.
  Dreptate în România ? Puțin probabil. Oricum, chiar în detenție, acestă parvenită ar trăi mai bine decât victimele ei.
  Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/10/razboi-intre-directoarea-colegiului-c-d-loga-din-timisoara-si-jumatate-din-profesorii-care-predau-dupa-ce-un-dascal-modificat-mod-grosolan-note-catalog-ce-memoriu-au-depu/

  • Mariea Ștefan, să fie clar: problemele nu sunt ale mele, ci ale sistemului corupt și ineficient pe care, din păcate dvs. îl promovați.
   Ați fost cu mine C.C.D. al I.Ș.J.Timiș, la C.C.D. al M.E.C. și în loc să infirmați acuzațiile grave și hilare ce îmi erau aduse, ați stat cu mâna întinsă la șapgă, concucând și o campanie extrem de agresivă în mass media împotriva adevărului și dreptății.
   Cine poate avea încredere în dvs.?

 6. ISJ a MUSAMALIZAT toate proiectele aprobate de judet si anulate de aceasta directoare.Cum comentati.Demisie ISJ LAS

 7. Răspuns d-nei Maria: Sunt convinsă că tragedia prin care am trecut nu ar fi fost nici măcar imaginabilă fără concursul unor personaje ca Mariea Ștefan. Am iertat, dar nu am uitat.
  Deși nu știu ce s-a întâmplat la C.D. Loga, sunt alături de profesorii care solicită demisia, deoarece cunosc din propria experiență și percepția mea directă de ce abuzuri este în stare Mariea Ștefan, o personificare a minciunii și corupției strecurată în învățământul timișorean, cu un vast palmares în acest sens. Cred că are imunitate față de săvârșirea cu vinovăție a infracțiunilor în exercitarea funcției. Și acum păstrez în sufragerie actele semnate de acestă parvenită, acte pe pe care îmi întemeiez afirmațiile de mai sus, putând să le pun la dispoziția oricui este interesat. Nu permit nimănui să mă apeleze ”madam”. Indri Felicia Camelia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.