Vedeta „Naționalului” timișorean, Claudia Ieremia, desemnată cea mai bună actriță la FNC....

Vedeta „Naționalului” timișorean, Claudia Ieremia, desemnată cea mai bună actriță la FNC. Pentru ce spectacol a primit distincția

0
DISTRIBUIȚI

prostii05_resizeActrița Claudia Ieremia, vedeta Teatrului Național din Timișoara, a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” la Festivalul Național de Comedie, organizat în perioada 5-16 octombrie 2015 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

„Juriul prezidat de criticul de teatru Ion Parhon și format din actorii Olga Delia Mateescu și Marius Bodochi, scenografa Clara Lobonț și regizorul Attila Vizauer, i-a decernat titlul «Cea mai bună actriță în rol principal» pentru rolul Ortansa din spectacolul «Proștii sub clar de lună» de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia”, arată Codruța Popov, secretarul literar al Naționalului de pe Bega.

prostii sub clar de luna premiera04_resizePremiul, acordat de nume sonore ale teatrului românesc aflate pentru prima dată în fața acestui spectacol al Naționalului timișorean, atestă, o dată în plus, valoarea actriței, confirmată de reacțiile publicului la toate cele peste 50 de roluri pe care le are în bogata sa carieră, precum și de alte nominalizări și premii de interpretare pe care le-a obținut până-n prezent.

ion rizea si claudia ieremia 01.jpg„Mă bucură premiul, dar mă și miră! Nu mă consider actor de comedie, pentru rolul ăsta am plâns prin parcuri până să-mi iasă, Mazilu are o logică specială pe care dacă nu o prinzi, muncești de pomană.


Mă bucur că a ieșit bine”, spune actrița Claudia Ieremia.

Spectacolul „Proștii sub clar de lună” a avut premiera pe 29 martie 2015 și se joacă, de atunci, cu sala plină. Următoarea reprezentație este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național. Biletele se pot procura de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, de marți până duminică între orele 11.00 – 19.00) sau online, pe www.tntimisoara.com.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.