E oficial: Mihai Stepanescu și-a dat demisia din funcția de primar. Ce...

E oficial: Mihai Stepanescu și-a dat demisia din funcția de primar. Ce le-a transmis reșițenilor și cine i-a luat locul

0
DISTRIBUIȚI

stepanescu dna 1

Ceea ce PRESSALERT.ro anunța săptămâna trecută a fost confirmat astăzi: arestat preventiv într-un dosar de corupție, primarul Reșiței și-a dat oficial demisia din funcția publică deținută.

Demisia a fost înregistrată astăzi, conform unui comunicat al Prefecturii Caraș-Severin. „Având în vedere demisia domnului Mihai Stepanescu, primar al Municipiului Reşiţa, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în data de 23 noiembrie 2015, prefectul judeţului Caraş-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a emis astăzi, 23 noiembrie 2015, Ordinul nr.


300/23.11.2015 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al acestuia, conform prevederilor art. 15 alin.(2), art. 16 şi art. 17 alin.(1) din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare”, spune comunicatul prefecturii.

Consiliul Local Reșița a luat act de demisia primarului, care a fost citită în plen astăzi, și a supus la vot alegerea unui interimar dintre cei doi viceprimari. „Subsemnatul Stepanescu Mihai, angajat al Primăriei Reșița în funcția de primar, prin prezenta solicit demisia din această funcție. Menționez că nu doresc să fie afectată imaginea instituției pentru că sunt cercetat într-un dosar în care nu mă așteptam să fiu inculpat, eu nefăcând vreo cerere de emitere a unor bunuri către mine sub nicio formă. Regret situația și cer iertare dumneavoastră, colegilor din Consiliul Local și din Primărie și vă mulțumesc. De asemenea, cer iertare tuturor reșițenilor”, a scris Mihai Stepanescu în demisia care a fost citită astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Reșița.

După votul consilierilor, noul primar interimar, până la alegerile de anul viitor, este Ioan Crina (PSD).

Mihai Stepanescu este acuzat de luare de mită, primind 72.000 lei prin intermediar şi solicitând să i se paveze curtea casei, valoarea lucrărilor fiind de peste 200.000 lei. Banii au fost primiţi de la reprezentantul unei firme care avea contract cu Primăria Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.