Miniştrii lui Cioloş, audiaţi în Parlament: Petre Tobă, Mihnea Motoc, Lazăr Comănescu,...

Miniştrii lui Cioloş, audiaţi în Parlament: Petre Tobă, Mihnea Motoc, Lazăr Comănescu, Dan Stoenescu, Achim Irimescu, Anca Dragu Paliu, Costin Borc şi Victor Vlad Grigorescu, avizaţi favorabil

0
DISTRIBUIȚI

 

doru-maries-parlament-revolutie

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş au trecut, luni, fără emoţii, până la ora transmiterii acestei ştiri, testul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului. Petre Tobă, Mihnea Motoc, Lazăr Comănescu, Dan Stoenescu, Achim Irimescu, Anca Dragu Paliu, Costin Borc şi Victor Vlad Grigorescu, au fost avizaţi favorabil.

Grigorescu, propus ministru al Energiei, a primit aviz favorabil în comisii

Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei în Guvernul Cioloş, a primit luni aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.

Grigorescu a primit 36 de voturi „pentru”. Nu au existat voturi „împotrivă”, dar parlamentarii ALDE s-au abţinut de la vot.

În privinţa Electrica, unde Grigorescu este membru în Consiliul de Administraţie, ministrul a desemnat, răspunzând unei întrebări, că susţine criterii de performanţă pentru conducerea societăţii.

„Criteriile de performanţă sunt extrem de importante, sunt un susţinător al acestora.


Trebuie să începem de la directorul general, până la directorii de departamente”, a declarat Grigorescu.

De asemenea, el a arătat că va demisiona din calitatea de administrator al Electrica.

Acţionarii Electrica au aprobat trecerea de la un consiliu de administraţie cu cinci membri la unul cu şapte membri, ceea ce presupune demiterea actualului CA. Membrii demişi ai CA vor fi automat propuşi drept candidaţi pentru următorul CA, conform reglementărilor.

Grigorescu a afirmat la audieri că producţia de cărbune este foarte importantă pentru economie, dar există probleme în sectorul minier şi se va acţiona pentru protejarea acestei resurse.

„În mixul nostru energetic e ultima resursă, dacă nimic nu mai funcţionează (…) Mixul actual de energie acordă României indendenţa energetică”, a spus el.

Grigorescu a afirmat că preţurile pentru consumatori sunt importate, dar este importantă şi competitivitatea pieţei.

„Avem în vedere întărirea actualelor instrumente, pentru a asigura competitivitatea, cu un preţ adecvat pentru consumator”, a mai spus el.

În privinţa situaţiei RADET, minsitrul desemnat a spus că urmează să convoace comandamentul de iarnă pentru a analiza situaţia RADET – ELCEN.

Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei în Cabinetul Cioloş, a lucrat ca expert în fostul Departament al Energiei, are experienţa în administraţia publică, atât în România, cât şi la nivelul UE, iar în prezent este membru în Consiliul de Administraţie al companiei Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.