Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, anchetat penal într-un dosar de abuz în serviciu...

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, anchetat penal într-un dosar de abuz în serviciu cu un prejudiciu de peste 3 milioane de lei

3
DISTRIBUIȚI

gheorghe ciuhandu parchet

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au dispus în această săptămână redeschiderea urmăririi penale într-un dosar de abuz în serviciu care vizează relaţia primăriei cu firma Rosign, care se ocupă de semnalizare rutieră din Timişoara. Faptele sunt cuprinse în perioada 2010-2012, iar în dosar apar numele lui Gheorghe Ciuhandu, dar şi al lui Culiţă Chiş şi Smaranda Haracicu, directori în Primăria Timişoara, transmite adevarul.ro. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la 3.000.000 de lei.

Ilegalitățile în derularea contractului dintre Primăria Timişoara şi Rosign, firmă de semnalizare rutieră din Timişoara, au fost scoase la iveală de un control al Gărzii Financiare desfășurat acum mai bine de trei ani, iar Curtea de Conturi a estimat prejudiciul în acest caz la 3.000.000 de lei. În urma deciziei emise de Curtea de Conturi, la Parchetul Judecătoriei Timişoara a fost deschis şi un dosar penal de abuz în serviciu în care apar numele mai multor angajaţi din Primăria Timişoara, printre care fostul primar Gheorghe Ciuhandu, şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş şi şefa Direcţiei Economice, Smaranda Haracicu.

Conform adevarul.ro, ca urmare a raportului Curţii de Conturi, Primăria Timişoara a realizat o expertiză extrajudiciară care a constatat că prejudiciul în relaţia cu Rosign este zero.


În urma acestei expertize, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus clasarea cauzei pe motiv că „fapta nu există”. Curtea de Conturi a emis, însă, o nouă decizie prin care i s-a solicitat primăriei să stabilească valoarea prejudiciului estimat la 3.000.000 de lei şi să îl recupereze. Această din urmă decizie a fost contestată în instanţă, dar Primăria Timişoara a pierdut procesul, atât la tribunal cât şi la Curtea de Apel Timişoara, magitraţii menţinând decizia Curţii de Conturi care obligă primăria să recupereze prejudiciul.

Ca urmare a sentinţei emise de Curtea de Apel Timişoara, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Claudia Irina Chivu, a solicitat redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. „S-a solicitat Judecătoriei Timişoara confirmarea redeschiderii urmăririi penale întrucât în cauză nu s-a dispus efectuarea unei expertize judiciare contabile, precum şi pentru că, prin hotărâre definitivă, Curtea de Apel Timişoara a stabilit existenţa prejudiciului estimat la suma de 3.075.815,25 lei, iar în raport de această valoare competenţa de efectuare a urmăririi penale aparţine Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, se arată într-un răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, comunicat la solicitarea ziarului „Adevărul”.

Printr-o sentinţă pronunţată joi, Judecătoria Timişoara a admis cererea formulată de procurori, dispunându-se redeschiderea urmăririi penale, cercetările urmând a fi efectuate, potrivit procurorilor locali, de către Parchetul Tribunalului Timiş. În paralel, Primăria Timişoara este în proces cu firma Rosign pentru recuperarea prejudiciului de 3.000.000 de lei, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Timiş.

Gheorghe Ciuhandu este vizat şi de dosarul de finanţare a echipei de fotbal Politehnica Timișoara, aflat în lucru la DNA Timişoara.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.