Românii se tem cel mai tare de incendii şi cutremure, potrivit unui...

Românii se tem cel mai tare de incendii şi cutremure, potrivit unui sondaj. Ce fac atunci când pleacă în concediu

0
DISTRIBUIȚI

incendiu in complex21_resize

Românii se tem cel mai tare de incendii şi cutremure, în schimb nu le este frică de alunecări de teren sau inundaţii. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat recent în cadrul campaniei de informare „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”. Potrivit studiului, patru din zece români consideră că incendiile reprezintă cea mai mare ameninţare pentru locuinţa lor. De asemenea, trei din zece români plasează cutremurul pe primul loc într-un top al riscurilor care le ameninţă casa.

Din acelaşi sondaj mai aflăm că doar 10% din români se tem că locuinţa le va fi spartă de către hoţi.


Cu toate acestea, aproape 50% din cei 1.766 de respondenţi care au participat la sondaj au auzit de o spargere a unei locuinţe care a avut loc în zone învecinate, în acelaşi bloc cu ei, pe aceeaşi stradă sau în acelaşi cartier cu ei. De asemenea, unul din zece respondenţi au primit în casă o persoană străină, care invocă diferite motive pentru a intra.

„4 din 10 români postează fotografii din călătorie pe Facebook sau pe alte reţele de socializare în timp ce sunt plecaţi în vacanţă, arată rezultatele sondajului. De asemenea, 18% dintre respondenţi au declarat că atunci când pleacă în vacanţă vorbesc despre acest lucru pe Facebook sau pe alte reţele de socializare”, mai semnalează Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor, iniţiatoarea campaniei de informare ce a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a românilor cu privire la asigurarea locuinţelor.

Conform rezultatelor sondajului, doar 23,1% dintre respondenţi consideră că o asigurare obligatorie de locuinţă reprezintă o protecţie suficientă pentru locuinţa lor. În cadrul proiectului, au fost distribuite în toată ţara şi 500.000 de broşuri informative privind asigurările de locuinţă, dar care conţin şi sfaturi cu privire la măsurile de prevenţie a incendiilor şi furturilor din locuinţe, precum şi referitoare la reacțiile necesare în caz de cutremur, inundaţie sau incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.