Cum justifică un primar bănățean numirea unei străzi după un politician suspectat...

Cum justifică un primar bănățean numirea unei străzi după un politician suspectat de trafic de influență într-un dosar de retrocedări ilegale

1
DISTRIBUIȚI

strada ilie sarbu 3

Culmea lingușelii s-a petrecut în comuna cărășeană Obreja, condusă de un primar PSD: strada principală din satul Ciuta a devenit „strada Ilie Sârbu”. Social-democratul care până de curând a fost socru de premier, fost ministru, actualmente senator, acuzat penal anul trecut pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, s-a remarcat la viața sa prin multe, iar consătenilor le-au rămas în minte cele bune. Gugulanii sunt oameni mândri, susține edilul Ion Peia, au vrut neaparat să se fălească cu fiul satului, așa că au propus ca strada să poarte numele lui.

Primarul comunei Obreja susține că nu are nicio legătură faptul că este PSD-ist, ca și senatorul care are o stradă cu numele lui în satul natal.


Povestea e mai lungă.

Totul ar fi pornit de la o lege, din 2011, prin care toate străzile din mediul rural ar fi trebuit denumite. „În Consiliul Local Obreja primarul de atunci a stabilit numele tuturor străzilor, inclusiv a acesteia. Ulterior s-a renunțat la lege pentru ar fi trebuit ca toată populația să își schimbe actele de identitate, și era prea complicat. Noi avem, pe raza comunei și străzi cu nume, și unele fără. Astă vară, un consilier local țărănist a zis că n-ar fi frumos să denumim străzile? Și am reluat hotărârea respectivă. Ilie Sârbu e mândria satului ciuta, el fiind născut și crescut acolo. Gugulanii se fălesc cu el. N-am nicio vină că oamenii sunt mândri că satul Ciuta a dat un ministru. În ce mă privește, am vorbit cu domnul Sârbu de două ori. Azi dimineață, când m-a sunat dânsul să-mi mulțumească pentru intenție și să îmi ceară să dau plăcuțele jos, și când am ajuns primar, când tot el m-a sunat, să mă felicite. Pe de altă parte am pus plăcuțele ca o dezbatere publică. Dacă oamenii nu vor, le dăm jos, facem altele, cu alt nume, că nu sunt scumpe, costă cam 15 lei bucata”, a declarat edilul-șef Ion Peia.

Sursa foto: Resita.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.