Cedat ușor de ACS Poli, Răzvan Trandu a CUCERIT Giuleștiul. Cât de...

Cedat ușor de ACS Poli, Răzvan Trandu a CUCERIT Giuleștiul. Cât de apreciați sunt bănățenii de la Rapid

0
DISTRIBUIȚI

trandu-4

În vara acestui an, după a doua promovare cu ACS Poli, Răzvan Trandu a rămas în afara lotului pentru Liga I al timișorenilor. Mijlocașul de 24 de ani era lăsat să plece liber spre Rapid București iar cel care a făcut anunțul a fost chiar actualul său antrenor, Dan Alexa, fost ”principal” pe Bega. În doar câteva luni însă, machidonul crescut în Fabric i-a cucerit pe suporterii giuleșteni prin evoluțiile sale și formația alb-vișinie e pe cale să revină pe prima scenă.

Trandu (24 de ani) era anunțat în vară că nu prinde echipa lui ACS Poli pentru un nou sezon în Liga I. Dan Alexa motiva alegerea prin faptul că noile transferuri l-ar ține pe bancă pe tânărul mijlocaș timișorean. Soarta a făcut ca după câteva etape ”Chirurgul” să-l aibă din nou elev, la Rapid, care era proaspătă retrogradată. Această schimbare le-a făcut până la urmă bine ambilor bănățeni.

”A fost bine, de la început am întâlnit oameni foarte cumsecade și m-am acomodat foarte repede și cu grupul și cu oamenii din staff. După aceea a venit și mutarea lui Dan, care m-a ajutat foarte mult și pe mine, deoarece știam cum e el și el știa ceea ce pot eu. Și domnul președinte Ovidiu Burcă m-a susținut și încrederea lui a contat foarte mult pentru mine. Am fost surprins că Dan e schimbat de la Timișoara și vine, am tot vorbit, și el m-a întrebat cum sunt lucrurile la Rapid”, a declarat Răzvan Trandu pentru PRESSALERT.ro.

Pentru Răzvan experiența în București a fost prima din cariera de prosfesionist la o echipă din afara Timișului. Crescut la UMT, fiul fostului polist Orlando Trandu mai evoluase la Fortuna Covaci, ACS Recaș și ACS Poli. Încă de la primul joc oficial în Giulești, Trandu jr. a reușit să-și facă simțită prezența cu una dintre abilitățile sale deja cunoscute, pasa, oferind un ”assist” în victoria cu Balotești (2-0). Curând acesta a devenit piesă de bază în primul 11 rapidist și a reușit să marcheze câteva goluri importante în cele 14 apariții în toamnă în Seria I. ”Într-adevăr m-am schimbat și eu foarte mult, am prins o oarecare experiență mai mare pentru că nu jucasem în altă parte decât în zona Timișoarei și m-am maturizat mai mult. Am reușit să marchez patru goluri, mă bucur, am făcut tot ceea ce am putut să-mi ajut echipa”, mai spune Trandu.

Tablou de la fani

Evoluțiile sale nu au trecut neobservate de pătimașii suporteri ”granata” și în luna septembrie a fost votat jucătorul lunii.


Cadoul pentru această realizare a fost un portret realizat de fani. Două dintre reușitele sale au însemnat o victorie cu 2-1 la Buzău. A impresionat și când a ținut să joace împotriva Oțelului deși avea o problemă medicală. ”Am avut o primă parte de campionat bună, atât individual, cât și cu echipa. Se putea și mai bine. Am avut unele meciuri în care puteam să câștigăm și să avem un avantaj mai mare, suntem la egalitate de puncte… Sperăm ca anul viitor să ne îndeplinim obiectivul și să promovăm în Liga I”, a concluzionat Răzvan Trandu.

trandu-3

Întors în vacanță la Timișoara, mijlocașul și-a vizitat și văzut la lucru foștii colegi pe ”Dan Păltinișanu” înainte de a pleca la munte. Acesta s-a pregătit o scurtă perioadă la Rapid și sub comanda lui Florin Marin, despre care a spus că ”l-am prins la începutul pregătirilor, e un antrenor cu experiență, știe să scoată ce e mai bun din fiecare jucător datorită experienței sale și cât am lucrat cu el mi-am dat seama că e un antrenor foarte bun”.

Rapidul se află pe locul 2 în Seria I la finele turului, la egalitate de puncte cu Dunărea Călărași, echipă pregătită de Ionel Ganea, ambele totalizează 36 de puncte însă giuleștenii au un meci în minus.

Alexa, foarte apreciat

Antrenorul bănățean al Rapidului, Dan Alexa, a avut parte de o ”rocadă” până la urmă fericită la finele verii. Debutant ca ”principal” la ACS Poli, echipă la care a renunțat după eșecul de la Ovidiu, acesta a fost bine primit în Giulești grație și trecutului său în tricoul alb-vișiniu. Rezultatele bune l-au apropiat și mai mult de fani, iar la fiecare meci ”Chirurgul” e solicitat la fotografii și autografe. De asemenea el a avut ocazia să lucreze lângă Podul Grant cu bunul prieten Ovidiu Burcă, pe care l-a propus ca manager sportiv și la Timișoara.

Nu e numai fericire la Rapid

Dacă sportiv echipa e pe drumul cel bun, Rapidul se luptă în continuare cu problemele financiare. Chiar și așa Răzvan Trandu, care mai are un an și jumătate de contract, se gândește la revenirea pe prima scenă alături de giuleșteni. ”Financiar avem de primit două luni de salar și mai sunt ceva prime. Sunt promisiuni că până pe data de 20 vom primi ceva bani. Rămâne de văzut. Noi sperăm pentru că vin sărbătorile și avem nevoie de bani. Normal, de la început acesta a fost obiectivul, Rapidul e o echipă cu tradiție și merită să fie în Liga I. Îmi doresc foarte mult să promovăm și dacă voi mai fi dorit acolo, eu mă simt foarte bine, voi continua în Liga I”, a adăugat machidonul din Timișoara.

Sursa foto: 1923.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.