Sărbători de iarnă petrecute în spital, la Timişoara. Ce meniuri tradiţionale au...

Sărbători de iarnă petrecute în spital, la Timişoara. Ce meniuri tradiţionale au fost pregătite pentru bolnavi

0
DISTRIBUIȚI

sarmale cu mamaliga

Peste o mie de bolnavi din vestul ţării îşi vor petrece sărbătorile de iarnă pe un pat de spital, la Timişoara, şi nu în sânul familiei, din cauza problemelor de sănătate pe care le au. Managerii unităţilor medicale încearcă să le însenineze un pic zilele pacienţilor şi le-au pregătit, şi în acest an, meniuri speciale de Crăciun şi Revelion.

Astfel, cei aproximativ 800 de bolnavi care sunt internaţi pe diferite secţii ale Spitalului Judeţean Timişoara vor primi mâncăruri tradiţionale.


„Am stabilit ca pacienţii care pot să beneficieze de meniu specific de sărbători să li se acorde acest meniu care constă în mâncare tradiţională, în limita posibilităţilor medicale”, a explicat Marius Craina. Prin urmare, bolnavii vor primi la masă ciorbă ţărănească, sarmale cu mămăliguţă sau cozonac.

Şi aproximativ 400 de bolnavi îşi vor petrece sărbătorile de iarnă la Spitalul Municipal Timişoara. „Meniul de sărbători va cuprinde supă de vită, ciorbă de perişoare, carne cu legume, cârnaţi, sarmale cu mămăliguţă, friptură de porc, piept de pui, cozonaci, napolitane, eugenii şi portocale”, ne-a spus Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.