ALDE Timiş va face publice listele cu candidaţi pentru alegerile locale doar...

ALDE Timiş va face publice listele cu candidaţi pentru alegerile locale doar în martie. Cu cine spune Petru Ehegartner că poartă negocieri pentru „transferuri” şi ce condiţii impune

0
DISTRIBUIȚI

petru ehegartner vot

ALDE Timiş nu se grăbeşte deloc să lanseze lista cu candidaţi pentru alegerile din acest an. Dacă partide precum PSD sau PNL au avasant o parte din numele posibililor candidaţi, ALDE încă nu a decis cine sunt oamenii cu care va intra în cursa de la alegerile din 2016. Cert este că senatorul Petru Ehegartner, copreşedinte al formaţiunii, a declarat recent că doreşte ca pe lista de candidaţi să se numere oameni tineri, care sunt harnici şi au relaţii bune cu oamenii din comunităţile în care locuiesc.

Senatorul a dezvăluit însă că, deşi nu există nimic definitivat, Alianța Liberalilor și Democraților ar putea bifa şi nişte transferuri din PNL sau PSD.


Ehegartner a confirmat că există deja discuţii destul de avansate între el şi membri ai altor partide, dar a atenţionat că oamenii se pot alătura ALDE numai dacă îndeplinesc anumite condiţii. „În principiu pot veni dacă răspund la pretenţiile pe care le-am anunţat, dar sigur că cei care au probleme de natură penală cu siguranţă nu vor fi acceptaţi, dacă pleacă de acolo din motivele astea nu vor fi acceptaţi ca membri. Din discuţiile pe care le-am avut încercăm la şedinţa de birou politic de luni să stabilim data de 1 martie ca dată la care vor fi anunţaţi candidaţii pentru alegerile din 2016”, a declarat copreşedintele ALDE.

Despre listele cu candidaţi senatorul a mai spus şi că „aşa putem da şi noi liste în ordine alfabetică. Am făcut apel la membri să îşi depună candidatura sau intenţia, putem avansa listele în ordine alfabetică în două săptămâni, dar listele finale sunt altceva”. Mai mult, Ehegartner nu este decis dacă va candida sau nu pentru Primăria Timişoara spunând că „tot timpul m-am gândit să candidez, dar nu am ajuns încă la o decizie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.