Canada: 5 morți și 2 răniți grav în urma unui ATAC ARMAT...

Canada: 5 morți și 2 răniți grav în urma unui ATAC ARMAT într-un liceu

0
DISTRIBUIȚI

arma pistol

Cinci persoane au fost ucise și alte două „grav rănite” vineri în Canada într-un atac armat comis într-un liceu al unei comunități autohtone din centrul țării, a anunțat prim-ministrul Justin Trudeau, citat de Reuters.

Un tânăr a deschis focul în jurul orei 13.00 locale (19.00 GMT) în școala din satul de amerindieni La Loche, în nordul provinciei Saskatchewan (centru). El a fost arestat, a precizat Trudeau.

Acesta este cel mai grav incident armat petrecut într-o școală din Canada în ultimii 26 de ani.

Trudeau nu s-a referit la o motivație pentru focurile de armă trase în La Loche, la aproximativ 600 km nord de orașul Saskatoon. Dar primarul interimar din La Loche Kevin Janvier a declarat presei canadiene că incidentul ar fi început la domiciliul suspectului.

Atacurile armate sunt relativ rare în Canada, care are legi mai stricte privind armele de foc decât Statele Unite.


Cu cinci morți, La Loche ar fi cel mai grav incident armat într-o școală din țară după ce 14 studenți au fost uciși la Ecole Polytechnique din Montreal în 1989, amintește Reuters.

„Evident, acesta este cel mai rău coșmar pentru fiecare părinte”, a spus Trudeau, aflat la Davos în Elveția pentru Forumul Economic Mondial anual.

Atacul armat a avut loc în Școala Comunității La Loche unde învață aproximativ 900 de elevi în două clădiri.

Un elev din La Loche, Noel Desjarlais, a declarat pentru CBC (Canadian Broadcasting Corporation) că a auzit mai multe focuri de armă trase în școală.

O înregistrare video făcută de un localnic cu telefonul mobil și difuzată de CBC arată elevii fugind din școală prin zăpadă și sosirea personalului de urgență.

În 2014, un profesor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violența din școala La Loche, citând un incident în care o elevă a fost atacată în casa ei după ce un coleg a încercat să o înjunghie în clasă, notează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.