Dudui, shot-uri şi snobism

Dudui, shot-uri şi snobism

1
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga

Cei care fac parte din tagma celora care la sfârşit de săptămână evadează din faţa televizorului sau a obositoarelor întâlniri cu cunoscuţii prin restaurante şi au ocazia să participe la concerte sau party-uri de orice fel, cu siguranţă au remarcat că aceste evenimente au parte de o lume aparent pestriţă, dar foarte „pe obiect“.

Pentru mulţi, mersul la concert sau în club începe să intre în categoria „hai să mai bifăm o acţiune“. Dacă în oraş cântă vreo trupă „indie“, e plin de lume care se consideră „cool“. Dacă prin oraş poposeşte un individ despre care presa spune că e unul din cei mai valoroşi muzicieni de jazz din lume, la faţa locului apar oamenii „cu greutate“.


Care nu-s ei neapărat fani de jazz, dar la un asemenea eveniment trebuie să îşi facă apariţia. Fiindcă e un eveniment „de marcă“.

Există o anumită categorie de oameni care merg numai la evenimentele în care apar oameni care nu sunt mediatizaţi pe TV şi radio. La party-urile drum’n’bass participă puştani îngroziţi de posibila etichetă de „hausăr“ care le-ar putea fi atribuită de colegi dacă ar fi reperaţi în cluburile trendy. La cântările rock, pe lângă fanii adevăraţi e plin de oameni care vin numai pentru anturaj. În cluburile trendy se remarcă personalităţi mai mult sau mai puţin disperate de publicitate. Care, desigur, pun preţ pe locuri unde e bine să fii văzut.

Din păcate, uniformizarea gusturilor face ca lumea să se comporte la fel. Shot-urile sunt aceleaşi, duduile se agaţă cu aceleaşi dume şi snobismul e literă de lege pretutindeni. Fie că avem de-a face cu rockeri, punkeri, hausări, depeşişti sau „electronişti“, cutumele sunt aceleaşi. Lipsesc tot mai mult evenimentele dedicate celor care sunt dispuşi să lase prejudecăţile acasă. Și uite aşa, încet-încet, dispare ceva. Bucuria participării la un eveniment muzical care îţi spune cât de cât ceva. Chestia asta e o taină care-ţi poate umple o părticică a sufletului.

1 COMENTARIU

  1. Bună,doresc sa intreb care este rostul articolului acesta? Pe lângă ca mi se pare de toata jena din punct de vedere al formulării dar si subiectul este unul ….stupid(putin spus).
    Care e problema daca in oras va fi un concert al unei trupe sau unui interpret pe care nu cunosc ,dar fiindcă ii foarte mediatizat si toata lumea vorbeste despre el ,ma duc? Evident ca ma duc fiindcă ma gandesc ca o fi fain … Nu consider că trebuie să cunosc trupa ca sa pot merge la un concert dea lui. Si sa afirmi ca la un concert indie ii plin de lume „cool” ….tre sa fi destul ….special. Si as mai avea multe de spus si de intrebat,doar din pura curiozitate si fiindcă nu am somn dar ma voi rezuma doar la intrebarea aceasta: Care d-zeu este rostul articolului acesta si ce propui sa se schimbe ca sa fie mai bine? Am mai citit cateva articole de ale dumneavoastra si am observat ca pe lângă formulările anapoda,subiectele …neinteresante ,greșelile de ortografie care e adevarat nu sunt peste tot dar sunt( Si eu fac,dar eu nu scriu articole pentru nici un ziar dar totuși,e adevărat că tot n-ar trebuii sa le fac) am mai observat ca in cateva articole e plin de informatii eronate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.