EXPERIMENT La un liceu din Timiş, elevii dau tezele pe Facebook sau...

EXPERIMENT La un liceu din Timiş, elevii dau tezele pe Facebook sau e-mail. Care este explicaţia profesorului şi ce spune inspectoratul şcolar

0
DISTRIBUIȚI

teza facebook

La un liceu din judeţul Timiş, elevii nu trebuie să vină la şcoală pentru a susţine tezele. Un profesor inventiv, mai mereu plecat cu proiecte europene, le trimite elevilor subiectele tezelor prin e-mail sau pe Facebook. Rezolvările sunt trimise de liceeni tot prin intermediul Internetului. Inspectoratul Şcolar Timiş spune că dascălul va fi sancţionat pentru că a recurs la această metodă, asta pentru că legea nu permite susţinerea tezelor în acest mod.

Elevii care susţin tezele pe Internet au la dispoziţie săptămâni întregi pentru a rezolva exerciţiile primite, care sunt de tip grilă sau compuneri, scrie Cetăţeanul. Aceştia sunt înscrişi în clasele de economie de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj. „Noi dăm teza prin email. Proful ne lasă să ne dezvoltăm capacitatea de a găsi informaţii, de a ne descurca, bineînţeles că noi cerem ajutor la alţii, iar dacă răspunsurile sunt la fel, nu ne punctează. Am avut practic din 5 decembrie până pe 30, dar majoritatea nu am dus încă rezolvarea.


De ce să nea dea teza aşa cum ar trebui, că oricum nu dă nimeni bacul din economie? Dacă nu faci teza îţi dă nota 1, iar teza o dăm prin email că proful e mai mult plecat cu proiecte europene. Poţi să îi scrii şi pe foaie, dacă nu ai net”, a explicat un elev al colegiului pentru sursa citată.

Profesorul, fost director al liceului, spune că a recurs la această metodă şi pentru a-i încuraja pe elevi să folosească instrumentele digitale. „Elevii trebuie să înveţe să scrie pe calculator, inclusiv condiţia au avut-o să folosească diacritice. Ei au variante de a-mi trimite teza, fie pe mailul meu, fie pe Facebook în mesaj. Obiectivul este să folosim instrumentele digitale disponibile la ora actuală, în aşa fel încât să puşcăm doi iepuri deodată. Este primul semestru în care încercăm în varianta asta, este o chestie experimentală. Sunt şi elevi care nu au luat-o în serios, iar rezultatul e pe măsură, nu e suficient doar să îmi scrii ceva şi scapi de mine, doar după o discuţie la clasă se dă nota. Profesorul e suveran la clasă, iar legea educaţiei încurajează folosirea instrumentelor digitale. Dacă eram profesor de română sau matematică, unde este şi bacalaureatul, acolo sigur nu aş fi făcut aşa ceva, pentru că ştim cum sunt aceste examene”, a declarat Cosmin Gheorghe, profesor de economie.

Pe de altă parte, conducerea şcolii spune că nu ştie nimic de elevii care dau tezele pe internet, iar Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat că se va face o comisie de evaluare disciplinară la nivelul şcolii, care va analiza situaţia. „Dumnealui, în funcţie de gravitatea faptelor sale, va fi sancţionat şi va proceda mai departe la evaluarea făcută conform Legii Educaţiei Naţionale. Dumnealui nu are voie să evalueze decât aşa cum este prevăzut în legea noastră”, a declarat pentru Cetăţeanul Aura Danielescu, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.