Prefectul de Caraş Severin, ridicat de DIICOT într-un dosar cu prejudiciu de...

Prefectul de Caraş Severin, ridicat de DIICOT într-un dosar cu prejudiciu de 25 milioane de lei. Vezi ce servicii i-a făcut lui Sorin Frunzăverde firma cercetată pentru evaziune fiscală UPDATE 2 Acuzaţiile procurorilor

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 07_resize

Prefectul de Caraş Severin, Miu Nicolae Ciobanu, este vizat de o anchetă a DIICOT Caraş Severin care a declanşat în această dimineaţă una dintre cele mai ample operaţiuni pentru destructurarea unei reţele de evaziune fiscală, fiind efectuate 76 de percheziţii în 17 judeţe, printre care Caraş Severin, Timiş, Cluj, Constanţa şi Sibiu.  În centrul operaţiunii de evaziune fiscală se află firma Mike Security Group din Reşiţa. „Gorilele” acestei firme de pază s-au remarcat, în 2012, la nunta fiicei lui Sorin Frunzăverde, când au ocupat trotuarul în zona cantinei Politehniciii din complexul studenţesc din Timişoara şi au agresat jurnaliştii să nu filmeze.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de la „Crimă Organizată” Caraş Severin a reieşit că au fost create firme paravan pe care erau angajaţi oamenii şi care în timp acumulau datorii la bugetul de stat, după care erau abandonate. De asemenea, pentru diminuarea profitului erau introduse în contabilitate facturi pentru servicii niciodată efectuate. Până acum sunt vizate 20 de firme care făceau parte din lanţul evazionist, urmând ca 32 de persoane să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT Caraş Severin Prejudiciul până acum se ridică la aproximativ 25 milioane de lei.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Poliţiştii au descins şi la Finanţele Publice din Caraş Severin. La 10,45, prefectul de Caraş Severin a fost ridicat din biroul său pentru a fi dus la audieri.

UPDATE 2 DIICOT a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că gruparea acţionadin 2010. „În vederea asigurării unei activităţi infracţionale calificate şi organizate, grupul a acţionat  pe trei paliere, fiecare membru având un rol prestabilit. Primul palier a avut un rol decizional şi de coordonare asigurat de catre liderul grupării care a controlat  întreaga activitate infracţională, precum şi de persoane apropiate care au avut ca sarcină monitorizarea punerii în aplicare a dispoziţiilor acestuia. Din palierul cu rol de execuţie au făcut parte membrii ai grupării care iniţial au fost angajaţi în societate,  iar ulterior din dispoziţia liderului au avut calitatea de  administratori/asociaţi ai  unor societăţi , cele mai multe dintre ele de tip ” fantomă”. De asemenea, din acest palier, au  făcut parte cei care au aderat ulterior la grupul infracţional, cu diverse roluri în societate (recrutarea de persoane dispuse să înfiinţeze societăţi comerciale fantomă, asigurarea legăturii între membrii grupării, etc).  Din palierul de sprijin au făcut parte persoane care, fără a fi implicate direct în activitatea de evaziune fiscală şi spălare de bani, au desfăşurat  alte activităţi infracţionale, (persoane din cadrul autorităţilor statului, funcţionari bancari) ,care, acceptând să fie înfiinţate societăţi  comerciale la adresa acestora,  sau transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienţei acestora sau a evitării luării unor măsuri procesuale (sechestre), ş.a. Subliniem că  liderul grupului a coordonat şi societăţi care au  desfăşurat o activitate comercială „la vedere”,  participând  la licitaţii având ca obiect asigurarea pazei unor diferite obiective. Ulterior, sub diverse modalităţi, această activitate era transferată către societăţile comerciale de tip fantomă care erau utilizate temporar iar ulterior  radiate. O altă latură a activitatii infractionale consta în transferarea angajatilor societăţilor ”curate” catre societaţi ”fantomă”, in baza unor contracte în care acestea din urma preluau și obligatiile fiscale aferente, fara a incasa însa nici un profit din aceasta activitate comerciala aparent legala (închirierea de forţă de munca)”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.