Un doctorand de la Universitatea Politehnica din Timișoara obține zeci de medalii...

Un doctorand de la Universitatea Politehnica din Timișoara obține zeci de medalii cu invențiile lui din domeniul auto. Care este ultima sa inovație

0
DISTRIBUIȚI

birtok baneasa

Un doctorand de la Universitatea Politehnica din Timișoara obține numeroase medalii și premii la saloanele internaționale de inventică la care participă în fiecare an. Inginerul Corneliu Birtok Băneasă a ajuns unul dintre cei mai premiați tineri cercetători la nivel mondial, cunoscut pentru preocupările sale inovative din domeniul industriei auto.

De altfel, tânărul inventator intenționează să se axeze cu prioritate pe elaborarea tezei de doctorat în cadrul căreia se vor regăsi și informații privind dispozitivul denumit „deflector termic integrat”. Acesta reprezintă ultima invenție a lui Corneliu Birtok Băneeasă și reprezintă un dispozitiv care se aplică pe traseul de admisie al aerului la motorul autovehiculelor, dovedindu-și eficiența pe timp de vară, când motoarele pierd aproximativ 20% din putere din cauza căldurii.

Deflectorul termic integrat i-a adus doctorandului de la Universitatea Politehnica din Timișoara numeroase premii.


Ultima recunoaștere a eficienței dispozitivului a constituit-o medalia de aur obținută, în toamna anului trecut, la Salonul Internațional de Inventică „Innova” de la Bruxelles. În cadrul Innova, tot pentru acest dispozitiv, inginerul a obținut premiul special al delegației Thailandei.

„Dispozitivul este o invenție ce a fost testată în practică în anul 2010, fiind implementată pentru prima dată pe autoturisme și pe autobuzele unei companii de transport local din Alba Iulia. Deflectorul termic integrat nu este însă limitat doar la industria auto, ci poate fi aplicat și în construcții. Bineînțeles, cercetările se pot extinde și se pot diversifica din punct de vedere al utilității acestuia”, a declarat inginer Corneliu Birtok Băneasă.

Începând cu anul 2008, Corneliu Birtok Băneasă a obținut la saloane internaționale de inventică 26 de medalii de aur, șase medalii de argint, două medalii de bronz și 22 de premii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.