Ce verdict medical a găsit Simonis pentru comportamentul primarului Nicolae Robu de...

Ce verdict medical a găsit Simonis pentru comportamentul primarului Nicolae Robu de la votarea bugetului VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

geana si simonis (3)

Bugetul Timișoarei pe anul 2016 a fost votat azi, dar nu fără scandal. Consilierii locali Alfred Simonis și Nistor Geană au vorbit în această seară la PRESSALERT LIVE despre problemele grave evitate și despre cum Nicolae Robu a condus practic ședința de azi. Mai mult, edilul-șef a ieșit din nou la rampă cu jigniri la adresa celor care se opun ideilor sale.

„A fost ca la balamuc, s-au făcut afirmații destul de grave, s-a evitat răspunsul la subiecte foarte importante pentru Municipiul Timișoara. O ședință cum nu cred că a mai existat vreodată în Consiliul Local Timișoara”, a declarat Alfred Simonis, consilier PSD. „Asemenea ședință nu am mai văzut niciodată. Ca la balamuc e puțin spus. Dacă priveai partea dreaptă, se uitau într-o singură direcție și așteptau un semn. Mi se pare anormal ca cel care conduce ședința să fie primarul. A condus-o (n.r. Dan Diaconu) numai să nu se ia cuvântul din partea dreaptă. Domnul primar pe toți îi întrerupea și a început iar cu jignirile. Crede că e deținătorul adevărului absolut. S-a lăudat iar, repetă că are titlurile de rector, așa face când nu are argumente, de câte ori tot le-am auzit”, a completat Nistor Geană. Întrebat de comportamentul primarului, asemănător cu al lui Nicolae Ceaușescu consilierul ALDE a specificat: „El e la alt nivel. A ajuns să aibă asemenea cult al personalității încât nu acceptă să fie contrazis. Nu poate să poarte o discuție civilizat. Ridică tonul, jignește, ne povestește de primarii din Israel, din New York”.

„Bugetul pe anul în curs e fantasmagoric prin execuția sa. Noi am încercat să intrăm în termeni tehnici, să adresăm niște întrebări. De obicei te compari cu anul trecut, ce ai avut încasat. La 31 decembrie 2015 din cotele defalcate pe impozitul pe venit s-au încasat 302 milioane, se preconizează 402 milioane. Pe baza veniturilor pe prima lună, care nu e elocventă, pentru că oamenii merg la final de an să-și plătească taxele.


Nu există o logică. Precum nu se explică nici de ce nu se asigură cheltuielile de funcționare la începutul anului atât pentru Colterm, cât și pentru RATT… Ceva e în neregulă, faptul că s-au cheltuit banii pentru a plăti datorii, pentru a plăti subvențiile pentru anul trecut cred că e la limita legii… la RATT nu se asigură cheltuielile de funcționare”, a adăugat Simonis.

Deși RATT urmează să devină o societat comercială, Nistor Geană a completat că „subvențiile trebuie date din timp, nu cu gândul că dacă se va transforma înseamnă că vor intra în societate comercială, va fi nu știu ce. Domnul Robu are o mare problemă, îi e frică de toți ceilalți că vor să-l păcălească. Există o vorbă: la ăla îi e frică de ăla. Are impresia că toți cei din jurul lor dacă au o părere contrară îl urmăresc să-l păcălească. Parcă ar fi niște hoți”.

Consilierul din partea grupului ALDE s-a contrat cu Nicolae Robu pe tema Aquapark-ului propus de Nistor Geană. Alfred Simonis a lămurit gândirea primarului, „dacă nu e ideea lui Robu nu e bună. Sau dacă nu e a unui apropiat ca să și-o însușească tot el”. Singura propunere PSD care a trecut la vot a fost cea legată de locuințele sociale, cu suma de 1,6 milioane lei. Bani care ajung doar pentru demararea proiectului. Robu s-a opus pentru că „timișorenii care nu au casă sunt considerați cereșetori de către primarul Robu”, a adăugat Simonis.

Pesedistul spune că i-a găsit un verdict medical dur edilului-șef al Timișoarei. „Am ajuns rușinea acestei țări. Oriunde m-am întâlnit cu cineva ne întreabă: ce face primarul vostru!? M-am întâlnit cu cineva, un fost medic, i-a dat un verdict: tulburare narcisistă. Am căutat să văd cum se manifestă: reacționează la critici înfuriindu-se, prezintă sentimente de grandoare, exagerează reușitele și talentele, este preocupat până la obsesie de succes, putere, frumusețe, inteligență, are nevoie constantă de admirație, idealurile sale în viață sunt întotdeauna egoiste, explorează comportamentele celorlalți, este invidios pe ceilalți, toate acestea le regăsim la primarul de astăzi și nu numai azi. De aceea am ajuns rușinea acestei țări”, a subliniat Simonis.

Acesta a admis că într-adevăr există un buget bun pentru sănătate și că acolo „cred că ar intra niște sume pentru investigațiile cerute de domnul Robu pentru alții. Domnul Herzog a spus că e OK dacă ar începe chiar cu dânsul investigațiile”.

1 COMENTARIU

  1. ȘOCANT!!!!!!!! Un consilier local consideră că Timișoara și cetățenii acestei urbe „au ajuns rușinea acestei țări”? Serios, domnule consilier Freddy Simonis? Dumneavoastră mai candidați pentru vreo funcție în Timișoara și veți dori să cereți votul timișorenilor?
    ”Șeful consilierilor locali ai PSD, Freddy Simonis”, cel care este, în opinia ziaristei Loredana Codruț, ”mai tare ca Nostradamus”, revine în forță cu genul literar cu care ne-a obișnuit deja: a spus cineva despre altcineva, că acel altcineva nu este pe placul lui cineva. 🙂 A se constata că cineva și altcineva nu sunt domnul Freddy Simonis. Oare nu cumva ”fostul medic” se referea tocmai la cel pe care-l avea în față, adică la ”șeful consilierilor locali ai PSD, Freddy Simonis”, atunci când vorbea de ”tulburare narcisistă”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.