PNL Timiş va obliga candidaţii de pe listele pentru CJT şi CLT...

PNL Timiş va obliga candidaţii de pe listele pentru CJT şi CLT să își depună demisiile de onoare, chiar dacă au fost aleşi prin vot . Vezi ce alte măsuri DRACONICE vor impune liderii partidului

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

Reguli interne dure la nivelul PNL Timiș pentru desemnarea candidaților pentru consiliile locale și județene. După ce săptămâna trecută fomațiunea a prezentat o listă aflabetică cu candidații pentru alegerile locale, unde au apărut nume precum purtătorul de cuvânt al Retim, Livian Hotico, sau fostul șofer al consilierului județean Marian Vasile, Gheorghe Bătrînu, astăzi, copreședinții PNL Timiș, Nicolae Robu și Dan Popa au anunțat regulile după care se va face selectarea candidaților pentru consiliul local şi judeţean.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „ştiţi bine că noi avem această practică de a cere membrilor partidului să ne facă cunoscute aspiranţiile lor pentru diverse poziţii care se obţin fie prin alegeri, fie prin numiri şi primim mereu actualizări ale listelor. (…) Aşa se face că pentru acest atât de discutat post de preşedinte de consiliu judeţean nu numai că avem patru candidaturi depuse, dar s-a înregistrat a cincea şi avem semnale înclusiv de la încă vreo doi sau trei membri ai PNL Timiş că ar avea interes pentru această funcţie. Noi fiind un partid deschis, meritocratic, care doreşte să promoveze cei mai buni oameni, evident că nu o să venim cu o selecție rigidă în care să spunem că dacă nu s-au înscris până la o dată, la revedere.


(…) Noi am anunţat ieri în ședinţa pe care am avut-o că în continuare se pot înregistra candiaturi la diverse poziţii. Ieri, am adoptat fişa candidatului şi mai mult de atât am stabilit şi cum se va calcula în final punctajul pe baza căruia vom ordona candidaturile pe listele cu care vom merge la consiliile locale, respectiv consiliul judeţean. Fişa candidatului surprinde meritele pe care un aspirant la o anumită poziţie le are merite dovedite prin rezultate obţinute în partid în munca organizatorică în partid cât şi în activitatea profesională așa, în activitatea civică pe orice direcţie de manifestare a persoanei în cauză. Noi vrem să promovăm oameni care au produs rezultate. (…) Eu sigur m-am exprimat stilizat puţin când le-am spus în sală la Capitol „dragi colege, lăsaţi cratiţa că se poate rezolva problema hranei şi altfel”.

Obligativitatea demisiei de onoare

Copreședintele Dan Popa a anunțat că pentru selectarea candidaților pentru CJT și CLT vor conta în proporție de 40% criteriile din fișa de evaluare. În urma aplicării acestora vor rămâne 45 de oameni pe listă la CJT și 34 pentru lista de CLT. Ulterior, 20% de procente vor conta voturile primite în Biroul Politic Județean de candidații pentru Consiliul Județean Timiș și în aceeași măsură vor conta voturile din Biroul Municipal pentru candidații CLT. Ulterior, 20% vor conta și voturile date de Nicolae Robu și Dan Popa. Însă, poziția fruntașă pe lista finală nu va însemna o garanție pentru niciun doritor de post de consilier județean sau local. Asta deoarece copreședintele Dan Popa a anunțat că fiecare doritor de loc la CJT va trebui să obțină circa trei primării pe zona pe care este repartizat şi un scor de 60 sau 70% pentru partid. Astfel, dacă nu obţin cele menţionate mai sus, cei care doresc să fie candidaţi, vor fi obligaţi să îşi dea demisia, chiar dacă lista pe care figurează a fost votată de electorat. „Se cere un angajament de demisie de onoare. Este o chestiune de onoare pe care ei o agrează și o asumă când se înscriu pe listă”, a spus primarul Nicolae Robu. La fel se va prodeda şi la Timişoarta, unde oraşul va fi împărţit în 18 zone pe care cei 34 de candidaţi vor avea sarcini similare.

Se asemenea, pentru postura de președinte al CJT, și-au anunțat intenția și fostul primar din Becicherecu Mic, Costel Buzatu, și Cosmin Tabără, fiul fostului ministru al agriculturii Valeriu Tabară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.