Primarul din Curtici, declarat INCOMPATIBIL de ANI, încurcă ițele în consiliul local

Primarul din Curtici, declarat INCOMPATIBIL de ANI, încurcă ițele în consiliul local

0
DISTRIBUIȚI

primar curtici

În urmă cu trei ani, Agenţia Naţională de Integritate semnala incompatibilitatea în care se afla Nicolae A. Aniţei, primar ul oraşului arădean Curtici. Conform sesizării ANI, acesta a deţinut concomitent cu funcţia de primar şi pe cea de administrator la mai multe societăţi comerciale. Decizia ANI a fost atacată în instanţă, pe motiv că firmele administrate de primar n-au făcut afaceri cu statul, şi după mai mulţi ani de procese, în urmă cu două zile, o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză agenţiei de integritate.
S-a zvonit că primarul, aflat la al treilea mandat, şi-ar fi depus demisia în urma acestei hotărâri judecătoreşti dar astăzi a fost imposibil de contactat, deoarece lipsea de la serviciu iar secretara a refuzat categoric să divulge numărul telefonului de serviciu al primarului, pe motiv că „nu mai e primar”. Secretarul primăriei a refuzat la rândul lui să dea vreo relaţie, pe motiv că există un purtător de cuvânt, despre care nimeni nu ştia nimic.
bogdan-banViceprimarul oraşului, Bogdan Ban, a fost singurul dispus să lămurească lucrurile: „Primarul a depus o hârtie la consiliul local, secretarul primăriei şi prefectură prin care se pune la dispoziţia acestora, în urma hotărârii ÎCCJ prin care a fost declarat incompatibil.


Nu e o demisie propriu-zisă. Consiliul local se întruneşte în această după-amiază dar nu poate lua nici o decizie, deoarece primarul a fost ales uninominal. Conform procedurii, consiliul local urmează să ia act de faptul că primarul se pune la dispoziţia legislativului local printr-o hotărâre de consiliu care va fi înaintată luni prefecturii, urmând ca prefectul să ia o decizie”.
După finalizarea, în vara anului trecut, a unui rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în care primarul Curticiului e acuzat că între anii 2007 şi 2012 a atribuit în mod direct nu mai puţin de 11 contracte şi ordine de plată în valoare de aproximativ 5 milioane de lei către societăţi cu care anterior ar fi avut relaţii comerciale prin firmele pe care le administra, un alt proces se află încă pe rol la Judecătoria Arad.
Surse foto – actualitati-arad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.