Spectacolul pentru adolescenți “Profu de religie” vine pe 1 martie la Merlin....

Spectacolul pentru adolescenți “Profu de religie” vine pe 1 martie la Merlin. Ce temă controversată are

0
DISTRIBUIȚI

_31A3830_1

Construit în jurul unui caz real devenit, pentru scurt timp, știre națională, textul Mihaelei Michailov, Profu de religie, pune câteva întrebări-cheie.

Cu o temă inspirată de realitățile din școală, Profu de religie e un spectacol care îi vizează direct pe tineri, e gândit de Mihaela Lichiardopol pentru ei, e jucat „pe limba lor” de actori apropiați ca vârstă. Momentul declanșator al discuțiilor pe această temă îl constituie, în spectacol, „adevărul Marei”, o elevă de 12 ani care susține că profesorul de religie a atins-o/mângâiat-o pe picior. Afirmația ei duce la controverse în rândul profesorilor școlii și al invitaților convocați într-un talk show intens mediatizat.

“Încerc să reflectez cât mai mult la teme și subiecte care au în centru probleme ale copiilor și adolescenților, care țin de vulnerabilitatea lor emoțională, de fricile lor, de presiunile care-i strivesc”, arată Mihaela Mihailov.

Afis mic Profu de religie

“Îmi doresc să creez comunități de spectatori care să-și pună cât mai multe întrebări după ce văd o piesă scrisă de mine.


Care să plece chestionând, nu afirmând ceea ce știau deja”- dorința Mihaelei Michailov este pe deplin împărtășită de întreaga echipă artistică. Astfel că spectatorii care vor participa la premiera din 1 martie, ora 18:00, nu vor primi niște răspunsuri de-a gata, ci vor fi stârniți la întrebări! Ale căror răspunsuri pot începe să le găsească acceptând invitația lansată de Mihaela Lichiardopol, regizorul spectacolului, de a rămâne după încheierea acestuia în sala Teatrului “Merlin”, la o discuție liberă.

Spectacolul este destinat copiilor peste 13 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.