Timișoara, din nou cel mai bun oraș pentru afaceri în topul unei...

Timișoara, din nou cel mai bun oraș pentru afaceri în topul unei prestigioase publicații de profil. Ce companii apar în mod surprinzător în analiză

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara

Timișoara este, pentru a doua oară consecutiv cel mai bun oraș pentru afaceri din România.

Zilele trecute a fost publicat topul celor mai bune 40 orașe pentru afaceri din România, realizat de Forbes și ajuns la a patra ediție. Timișoara ocupă, pentru al doilea an consecutiv, primul loc, și e urmată de Cluj-Napoca și București. Aradul își menține poziția de anul trecut, a șaptea, în timp ce alte două orașe din vestul țării, Reșița, respectiv Deva, ocupă locurile 19 și 20 din top.

Conform Forbes, în Timișoara, principalele domenii economice sunt producția de componente auto și industria IT.


Cele mai puternice firme din județul Timiș sunt însă din alte domenii, respectiv utilități. Pe primul loc al clasamentului întocmit de Forbes România, pe baza datelor oferite de listafirme.ro, se află Enel Distribuție Banat SA, urmată de două companii ale municipalității, Colterm SA și Aquatim SA. În contnuarea toului primelor 10 companii din orașul de pe Bega se regăsesc și Retim, compania de salubrizare, dar și RATT, regia locală de transport.

„Am analizat reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă: am luat în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ). Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro”, transmit reprezentanții Forbes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.