Creştinii romano- catolici au sărbătorit învierea lui Hristos. Vezi cum s-au petrecut...

Creştinii romano- catolici au sărbătorit învierea lui Hristos. Vezi cum s-au petrecut lucrurile la Domul din Piaţa Unirii

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_221691" style="width: 640px" class="wp-caption aligncenter">paste catolic 4
O fetiţă romano-catolică participă la slujba de Înviere în Piaţa Unirii din Timişoara Foto Codruţa Oprean

Vigilia Pascală (Învierea) a fost sărbătorită de creștinii romano-catolici de pretutindeni. Slujba de Înviere a început la ora 22, iar Domul Catolic din Timişoara a fost locul unde sute de credincioşi au venit , reușind să umple biserica de căldură și lumină.

Excelența sa Martin Roos, episcop de Timișoara, a oficiat Vigilia Pascală fiind ajutat de alți preoți romano-catolici. Aceștia au început slujba de sărbătorire a Învierii cu tradiționalul ritual de Sfințire a Focului aprins și a Luminii, ce a fost apoi împărțită celor prezenți și adusă în biserică. Slujba a conținut și cântarea Imnului bucuriei Învierii, Liturghia Cuvântului și sfințirea apei de botez.

Slujba a fost tinuță, așa cum sunt deja obișnuiți creștinii romano-catolici, în patru limbi: română, maghiară, germană și latină. Între lectura preoților a Psalmilor și a poveștii Învierii Domnului din Noul Testament, creștinii prezenți la slujbă s-au bucurat de acordurile corului “Exultate”.

Slujba de sărbătorita a Învierii sa încheiat la scurt timp după ce creștinii, avându-l în frunte pe episcopul Martin Roos au revenit în Domul Catolic după ce au înconjurat Pieța Unirii.

În acest an,credincioşilor li s-a amintit la finalul slujbei că este o noapte mai scurtă, dar că sunt așteptați astăzi, de la ora 10 la o Sfânta Liturghie cu pontificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.