Timișoara Saracens vrea moral pentru italieni de sub Arcul de Triumf. Ce...

Timișoara Saracens vrea moral pentru italieni de sub Arcul de Triumf. Ce decizii va lua Grainger Heikell în privința lotului pentru meciul cu CSM Olimpia

0
DISTRIBUIȚI

saracens baia mare (11)

Înfrângerea cu Baia Mare nu le-a picat bine bănățenilor, care au ca obiectiv în această primăvară atingerea grupelor Challenge Cup. Timișoara Saracens are parte în weekend de o misiune mai ușoară în Cupa României, joacă pe terenul celor de la CSM Olimpia București, va fi ultimul test important înaintea întâlnirii cu italienii de la Calvisano.

8-18 cu Știința Baia Mare nu a fost un rezultat bine primit de cei de pe Bega. ”Au fost multe discuții, evaluări, în staff și echipă, după eșec, acum suntem încrezători, am subliniat erorile. Din ședința video am tras concluziile. A fost dezamăgitor pentru noi. Nu am performat în unele aspecte ale jocului, dar nu e nimic ireparabil… Așteptăm meciul cu CSM, un nou meci greu, nu e ușor să-i bați acasă. Trebuie să fim concentrați și pregătiți. Băieții de abia așteaptă să reușească o performanță mai bună. Trebuie să câștigăm sâmbătă pentru a pregăti duelul cu Calvisano, e un meci foarte important pentru noi”, a declarat Grainger Heikell, tehnicianul RCM-ului.

”Pentru noi jucătorii a fost o săptămână foarte grea, a fost o înfrângere greu de digerat, venită și cu adversarul de la Baia Mare. Suntem foarte dezamăgiți de rezultatul din weekend. Dar suntem o echipă cu caracter, vom demonstra că a fost doar o chestie de moment.


Sunt câteva lucruri de îmbunătățit. Mai ales că a fost primul meci, ne-am pus standardul de la care plecăm și de acolo trebuie să îmbunătățim. Forma noastră trebuie îmbunătățită”, a spus și căpitanul echipei, Stelian Burcea.

”Toate echipele reprezintă un adversar de luat în seamă, trebuie să legăm relațiile de joc, cred că și sâmbătă problema a fost la noi, nu la adversar, ceea ce ne pune pe gânduri… E o oportunitate de a reface relațiile de joc, pe care trebuie să le avem”, a adăugat Burcea.

Timișoara Saracens jonglează atât cu absențele din lot, cât și cu strategia pentru duelul european, unii jucători urmând să fie menajați. O absență certă în perioada următoare e cea a lui Vasile Rus, accidentat în ultimul meci. ”Avem niște lovituri, vor fi niște schimbări. Vrem să ne pregătim pentru Calvisano, unii jucători vor primi timp iar unii vor fi protejați. Sperăm să avem o selecție bună pentru următorul joc. Vasile Rus nu va fi apt, sperăm că după cinci-șase săptămâni va reveni, vom vedea cum evoluează. E bine că nu va lipsi tot sezonul, era posibilă o astfel de absență”, a conchis Heikell.

Cupa României rămâne și ea un obiectiv pentru timișoreni, mai ales dacă vor primi dreptul de a organiza actul final acasă. ”Am trimis scrisoare de intenție la FRR, așteptăm cand se va decide. Azi a fost termenul limită de trimitere a scrisorii, va trebui să așteptăm câteva zile pentru un răspuns”, a precizat Attila Broszovski, managerul sportiv al echipei.

Partida CSM Olimpia București – Timișoara Saracens RCM se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a 3-a a Cupei. Gazdele nu au înregistrat niciun succes în primele etape. Turul barajului cu Calvisano se dispută peste zece zile pe ”Dan Păltinișanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.