UDMR Timiş vrea să schimbe modul de finanţare a cultelor religioase din...

UDMR Timiş vrea să schimbe modul de finanţare a cultelor religioase din judeţ. Ce modificare cere candidatul formaţiunii la un post în CJT

0
DISTRIBUIȚI

9. biserica romano-catolica pischia

UDMR Timiș a decis: va merge pe liste comune la alegerile locale din vara acestui an. Astfel, sârbii, bulgarii, ucrainienii și maghiarii vor candida împreună și speră să obțină un scor de 5%, adică două mandate în Consiliul Județean Timiş. Unul de patru ani pentru UDMR Timiș și unul pentru restul minorităților, urmând ca acesta să fie împărțit în patru ani timp în care să se facă succesiunea dintre candidații minorităților. Preşdintele UDMR Timiș, Ferenc Halasz, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că „de mâine începând și noi vom lansa campania de strângere de semnături pentru alegerile locale. Această lansare poate să înceapă deja în 32 de localități, unde chiar dacă nu este definitivată lista și nu știm ordinea exactă a candidaților, știm că vom depune liste. În următoarea săptămână vom mai adăuga la această listă și alte localități. Dorim să ne păstrăm cei trei primari – la Dumbrava va candida și în 2016 actualul primar Iuhasz Janos, la Tormac va candida pentru un nou mandat Csaky Karol, la Otelec lucrurile trebuie să se clarifice în zilele următoare.


Avem trei viceprimari pe care neapărat vrem să-i păstrăm și, dacă se poate, să sporim numărul lor. (…) Dorim să ne păstrăm cei 36 de consilieri”.
În cadrul aceleiasi conferințe de presă au fost prezentaţi candidaţii Csaba Fazakas pentru CJ Timiş şi Rémusz Horváth pentru CL Timişoara. Practic ambii candidați ai UDMR spun că vor miza pe implicarea mai mare a bisericii în viața socială a comunității timișorene sau a comunităților din județ.

Csaba Fazakas a declarat că „acum trei ani, când CJ Timiș a început să sprijine a activitatea cultelor, domnul președinte a spus că asta se va întâmpla conform indicatorilor din statistică. La ultima alocare nu a fost așa. Nu ține neapărat de indicatori statistici, ci de nevoile fiecăruia. Diferă minoritățile și comunitățile care trebuie să se îngrijească de aceste imobile bisericești pe care le au. Aș propune o analiză mai amplă a situațiilor actuale şi după valoarea acelor imobile, care în anumite localități au valoare de monumente istorice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.