ABUZURILE rectorului Doina Frunzăverde la conducerea universității din Reșița. Ce informații explozive...

ABUZURILE rectorului Doina Frunzăverde la conducerea universității din Reșița. Ce informații explozive au apărut

0
DISTRIBUIȚI

doina-frunzaverde

Mai multe documente care probează abuzurile Doinei Frunzăverde în perioada în care conducea, ca Rector, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, au fost publicate pe aplicația EduLeaks a României Curate (http://www.romaniacurata.ro/coalitia-pentru-universitati-curate/eduleaks/).

După bunul plac al soției baronului cărășean Frunzăverde, profesorii erau plătiți preferențial: dacă unii primeau și 46 lei pe oră convențională, mulți alții nu primeau nimic pentru aceeași muncă prestată.

Doina Frunzăverde a eludat legea și i-a obligat pe unii profesori să predea suplimentar fără să fie plătiți.


Prin Decizia Rectorului nr. 737 din 30.10.2014, Rectorul Doina Frunzăverde a decis ca 139 de cadre didactice să nu fie ”remunerate suplimentar pentru activitățile didactice desfășurate peste norma de bază” în anul universitar 2014-2015. Decizia emisă de Rectorul Doina Frunzăverde ”în baza drepturilor conferite de lege” poate fi citită aici (decizia737UEM), transmit cei de la România Curată.

Cadrele didactice asociate nominalizate de Consilul de administrație al universității, ”care contribuie la îndeplinirea criteriilor de calitate și a standardelor ARACIS, fără de care instituția nu își poate desfășura activitatea didactică”, sunt plătite preferențial, de la 16 lei/oră pentru un asistent până la 46 lei un profesor, în timp ce restul profesorilor asociați, care nu erau importanți pentru criteriile ARACIS, erau plătiți cu 5,5 lei pe oră.

Surse foto: Caon.ro, Expresdebanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.