Volumul al treilea din Atlasul Etnografic al judeţului Timiş a fost lansat....

Volumul al treilea din Atlasul Etnografic al judeţului Timiş a fost lansat. Ce informaţii cuprinde

0
DISTRIBUIȚI
muzeul satului Atlasul Etnografic al judeţului Timiș
Tradițiile populare, păstrate în Atlasul Etnografic al judeţului Timiș

Atlasul Etnografic al Judeţului Timiş, volumul al treilea, a fost lansat astăzi la Consiliul Judeţean Timiş.

Această ediție tratează zona Făget și este coordonată de Ioan Viorel Boldureanu. Cartea conţine imagini cu case şi detalii legate de tradiţiile şi obiceiurile din zonă.

„Mă bucur că am reuşit să finanţăm al treilea volum, care scoate în evidenţă fiecare zonă şi fiecare particularitate din zonele respective.


Eu cred că Timişul merită să îşi facă cunoscute atât lucrurile din trecut, istoria, cât şi lucrurile prezente şi în mod deosebit viitorul pe care ni-l dorim toţi să fie cât mai bun. Mă bucur foarte mult şi că prin Agenda Culturală din acest an, prin acţiunile pe care le-am aprobat prin Comisia de la Consiliul Judeţean vom satisface chiar dacă numărul lor s-a redus foarte mult am reuşit să satisfacem un număr mare de acţiuni care membri din comisie au considerat că merită să facă parte. În acest context este şi ziua de astăzi. Sper ca în viitor să conteze mai puţin campaniile şi perioadele care sunt mai tumultoase, dar şi din punct de vedere al altor campanii sper ca ele să fie de promovare a judeţului şi nu de denigrare, chiar dacă ele sunt scrise de oameni din zona judeţului şi de alţii de la alte nivele”, a declarat preşedintele CJT Titu Bojin.

La lansare au luat parte mai mulţi consilieri judeţeni, iar conducerea CJT şi-a exprimat speranţa ca volumele dedicate fiecăreia dintre localităţi să dăinuie cât mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.