DIICOT Timişoara a decis pentru cine va cere ARESTAREA în „dosarul motorina”...

DIICOT Timişoara a decis pentru cine va cere ARESTAREA în „dosarul motorina” UPDATE 4 Declaraţii după arestările decise de Tribunalul Timiș VIDEO şi FOTO

1
DISTRIBUIȚI
dosarul motorina tribunalul timis (3) Ioan Boloș și Gheorghe Borza
Ioan Boloș și Gheorghe Borza după ce au fost arestați. Foto: Adrian Pîclișan

DIICOT Timişoara a decis, în urmă cu scurt timp, care sunt persoanele pentru care se va cere Tribunalului Timiş arestarea preventivă în „dosarul motorina”, în care cei inculpaţi sunt acuzaţi că au format unn grup infracţional organizat şi au furat, în ultimii ani, motorină în valoare de aproximativ un milion de euro. Vă reamintim că, ieri, după o vastă operaţiune au fost reţinute pentru 24 de ore nu mai puţin de 25 de persoane, majoritatea fiind mecanici de locomotivă de la depoul din Timişoara.  Astăzi, au continuat audierile la sediul DIICOT.

Procurorul de caz a decis să ceară arestarea preventivă pentru directorul depoului Cristian Jigaria, adjuncta acestuia Alina Apostol, gestionarul şef Gheorghe Borza, contabila şefă Florina Silaghi, liderul de sindicat Ioan Boloş, agentul Nanu Ilarie de la Poliţia Transporturi Feroviare, şi Martin Liviu, administratorul SC M Livtrans SRL, cel care se ocupa de valorificarea motorinei furate. Toţi ceilalţi au fost puşi în libertate sub control judiciar, având interdicţia de a părăşi ţara, Urmează ca Tribunalul Timiş să stabilească ora la care va începe judecarea solicitării DIICOT Timişoara.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a urmări evoluţia evenimentelor.

UPDATE 1 Tribunalul Timiș a stabilit că ședința de judecată în care va fi analizată solicitarea DIICOT de arestare a celor șapte inculpați va începe la ora 16.00.

UPDATE 2 Toţi inculpaţii au negat acuzaţiile DIICOT, singurul care a admis că mai şţia ceva a fost directorul depoului. Cristian Jigaria a susţinut în faţa instanţei că a auzit că se fură combustibil şi că sunt probleme, dar a negat toate acuzaţiile directe. Liderul de sindicat Ioan Boloş s-a declarat nevinovat şi a afirmat că de fapt tot ce i se întâmplă este complotul altor sindicalişti care s-au rupt de sindicatul său şi au format o organizaţie mai mică. Agentul Nane a negat că ar fi făcut verificări în cazul persoanelor care erau suspectate de membrii grupări că ar fi de la instituţii de control şi a susţinut că întotdeauna doar şi-a făcut datoria. Nici Martin Liviu nu a recunoscut că se ocupa de vânzarea motorinei. Contabila şefă a depoului a declarat că era obligată să înregistreze datele pe care le primea şi a afirmat că singura relaţie pe care o avea cu gestionarul şef Borza era una personală.


Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 3 Tribunalul Timiș a decis ca trei dintre suspecți, directorul depoului Cristian Jigaria, adjuncta acestuia Alina Apostol și agentul de la Poliția TF Nanu Ilarie să fie arestați la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, în timp ce gestionarul şef Gheorghe Borza, contabila şefă Florina Silaghi, liderul de sindicat Ioan Boloş şi Martin Liviu, administratorul SC M Livtrans SRL au primit arest preventiv pentru 30 de zile.Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel.

UPDATE 4 După comunicarea deciziei Tribunalului Timiş în „dosarul motorina”, cei trei inculpaţi care au primit arest la domiciliu au plecat spre casă. Singura care a comentat a fost Alina Apostol care a spus că „se putea şi mai bine”. Încătuşat împreună cu Gheorghe Borza, liderul de sindicat Ioan Boloş a spus „nu mai are sens să comentăm. În pofida tuturor pledoariilor şi a tot ce s-a discutat, doamna preşedinte a fost foarte supărată că pe timpul când făcea naveta la Bucureşti a suportat frigul în tren”. Cei patru au fost duşi în arestul Poliţiei Timiş.

1 COMENTARIU

  1. Dar si judecatoarea aia tare proasta ii daca chiar a dat decizia mentionand ca a suportat frigul din tren din cauza lor :)) vai si amar…..pacat de oamenii aia ce n-au nici o treaba cu furtul dar sunt bagat si ei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.