Martorii din dosarul pesedistului Titu Bojin, loviţi de amnezie în faţa instanţei....

Martorii din dosarul pesedistului Titu Bojin, loviţi de amnezie în faţa instanţei. Cum a fost prins cu minciuna un director de la Apele Române

1
DISTRIBUIȚI
bojin tribunal
Titu Bojin, ieşind din sala de judecată Foto Arhiva PRESSALERT.ro

Tribunalul Timiş a audiat, astăzi, mai mulţi martori în dosarul în care pesedistul Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, fapte de care este acuzat că le-a comis când conducea Direcţia Apelor Banat. Audierile directorilor DAB au fost legate în special de modul în care s-au realizat contractele dintre instituţie şi firma Temadi TMB SRL, în care acţionari erau membrii familiei lui Titu Bojin.

Toţi martorii au declarat că nu-şi mai aduc aminte ce s-a discutat în şedinţele de consiliu director şi dacă vreodată Bojin le-a spus că ar avea vreo legătură cu firma familiei directorului de atunci al Apelor Române Banat.  „S-a şters tabla de tot, doamna preşedinte. Nu îmi mai aduc aminte. Am semnat contractul în calitate de director tehnic şi făceam asta când nu era directorul sau celălalt director tehnic, Vlaicu. Întrebam secretara dacă nu sunt şi semnam. O credeam pe cuvânt pe secretară. Nu verificam dacă sunt plecaţi legal ca să pot să semnez eu. A fost singurul contract pe care l-am semnat legat de Temadi”, a declarat Dumitru Hepeş în faţa instanţei.

De ce tremură un director la audieri

Acestuia au început să-i tremure mâinile când judecătoarea a insistat să afle cum verifica dacă Bojin era sau nu la serviciu şi cum de a semnat contractul de reperaţii.


Hepeş a susţinut că a a făcut verificări înainte să semneze şi deşi a semnat procesul verbal de negociere a explicat că „semnătura nu atesta că aş fi participat la negociere, ci doar că este în regulă cum a fost făcută de colega mea. Semnătura mea a fost ultima. Beneficiarul a semnat în prealabil contractul. Nu l-am văzut şi nici nu l-am cunoscut pe reprezentantul firmei Temadi. Nu ştiu cine a fost”. Când procurorul de şedinţă l-a întrebat cum îşi explică declaraţia dată în faţa procurorului în care susţinea că-l cunoştea pe admnistratorul firmei Temadi TMB  şi acesta a participat la semnarea contractului, Hepeş a dat-o la întors, afirmând „nu-mi amintesc când şi unde l-am cunoscut pe Coplea, însă a fost după semnarea contractului, tangenţial, nu altfel. Sigur nu a fost în cazul unei probleme de serviciu”.

„Se ştia că Temadi TMB are ceva legături cu familia Bojin

Directorul tehnic, Vlaicu Ionel, nu şi-a amintit nici e dacă a participat la unele dintre şedinţele de comitet director de la DAB, însă a afirmat că „se ştia că Temadi TMB are ceva legături cu familia Bojin. Nu neapărat în perioada 2009, ci 2007, 2008. În 2009 aveam cunoştinţă că domnul Bojin a avut legătură cu SC Temadi TMB SRL, însă nu ştiam concret despre ce este vorba”. Preşedintele CJ Timiş şi-a pus mâinile la faţă şi a continuat îngândurat să asculte declaraţia fostului subordonat. Referindu-se la contractul pe care l-a semnat cu Temadi TMB în locul lui Bojin, Vlaicu  a susţinut că „puteam să semnez orice act. O făceam cnd era situaţie de urgenţă şi nu era directorul. Nu am făcut nicio verificare dacă directorul Bojin era sau nu în unitate când am semnat contractul. Nu mai ştiu cum a ajuns acel contract la mine să fie semnat”. Următorul termen a fost stabilit pentru 13 mai.

1 COMENTARIU

  1. Fostii subordonati mint de frica.Fonctia, fonctie.Avantajele aduc avantaje.Tov.Presedinte al CJT are multi aplaudaci, raspanditi la toate nivelele. Prostii sunt recunoscatori si fericiti ca sunt intrebati despre una despre alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.