Timişorenii fac curat în urma firmelor care repară trotuare. Ce spune primăria

Timişorenii fac curat în urma firmelor care repară trotuare. Ce spune primăria

0
DISTRIBUIȚI

trotuar santier mizerie gunoi

Repararea troturelor din Timișoara e un proces care se face în bătaie de joc. După ce au așteptat ani buni ca trotuarele pe care circulă zilnic să nu mai fie pline de gropi, la finalizarea lucrărilor timișorenii se văd nevoiți să achite din banii lor oprațiuni deja plătite din banii lor de impozite. Mai exact, firmele care asfaltează trotuarele au „uitat” să curețe în urma lor. Bucăți din vechile trotuare, pământ sau ciment au ajuns să fie aruncate pe spațiile verzi din fața caselor oamenilor. Deși spre exemplu locatarii de pe strada Madrid au sunat de mai multe ori la primărie și au cerut pe muncitori să vină să adune resturile, apelurile acestora au rămas fără răspuns.


Asta pentru că, după ce și-au curățat singuri spațiile verzi, oamenii au aflat de la Retim că ar fi trebuit să achite circa 200 de lei de casă pentru a le fi ridicate deșeurile care nici măcar nu le aparțin. Noul regulament de salubrizare din Timișoara spune clar că deșeurile rezultate în urma lucrărilor de acest tip trebuie curățate de firmele executante.

Primarul Nicolae Robu a explicat că procedura de curăţare a acestor deşeuri este una complicată. „Oamenii au sunat bine. Retimul nu poate fi obligat. Retimul este o societate comercială care întâmplător aparţine primăriei în proporţie de 50%, dar ar fi putut să nu aparţină. Retim are de făcut curăţenie pe acele spaţii pe care are contract. Dacă o firmă produce mizerie printr-un abuz în comportamentul ei, acea firmă trebuie să fie pe de o parte amendată, fie pusă să facă ea ordine – dar amenda este obligatorie – fie să suporte contravaloarea unor lucrări pe care primăria le poate dispune, dar pe banii vinovatului, nu pe banii publici. Cetăţenii trebuie să sune la poliţie, poliţia se prezintă, constată, identifică vinovatul şi îl sancţionează. Mai departe sigur că se intervine”.

Însă, până la terminarea tortuarelor și curăţarea zonei, oamenii riscă amenzi de la poliţie pentru depozitarea unor deşeuri din construcţii pe stradă sau pe trotuar. Trebuie amintit că, iarna, cetăţenii care nu îşi curăţă de zăpadă trotuarele din faţa casei sunt pasibili de amendă. Vara, însă, poliţia nu pare să fie la fel de agilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.