Decizia luată de Inspectoratul Școlar Timiș astfel încât toți prichindeii să aibă...

Decizia luată de Inspectoratul Școlar Timiș astfel încât toți prichindeii să aibă loc la grădinițele de stat. Când au loc înscrierile

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-s6-640x242

Toți părinții care doresc să-și înscrie în grupa mică micuții la o grădiniță de stat din județul Timiș vor putea face asta și nu vor mai fi nevoiți să se îndrepte spre cele private. Anunțul a fost făcut de Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, care a reușit să convingă ministerul să schimbe un articol din Legea Educației. Astfel, din toamna acestui an, în grupa mică vor putea fi înscriși și 30 de prichindei, la fel ca la grupa mare, și nu doar 20.

„Estimăm că vom avea între 1.300 și 1.500 de locuri în plus la grădinițele de stat, iar astfel părinții nu vor mai fi nevoiți să înscrie copiii la grădinițele private.


Aceste grădinițe private iau cel puțin 500 lei de la părinți pe lună și nu e echitabil. Părinții nu mai trebuie să se îngrijoreze că nu au loc în grădinițele de stat pentru că nu cred că vor mai fi probleme vizavi de locurile libere”, a explicat Aura Danielescu.

Ministerul Educației Naționale anunță că reînscrierea copiilor care frecventează o grădiniță în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar următor se realizează în perioada 4 – 20 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniți are loc în două etape: 23 mai – 17 iunie și 27 iunie – 29 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.