În FINALĂ din primul an: Informatica Timișoara va lupta pentru titlul de...

În FINALĂ din primul an: Informatica Timișoara va lupta pentru titlul de campioană după a doua victorie consecutivă cu United Galați. Controversă privind situația unui jucător FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Informatica galati (1)
Bucurie la Informatica Timișoara pentru accesul în finala Ligii I la futsal

Timișoara se poate mândri în acest sezon cu o nouă performeră pe prima scenă. CS Informatica, formația de futsal alb-violetă, va juca pentru titlul de campioană a României chiar la capătul primului an al noului proiect. Gruparea pregătită de Robert Lupu a învins-o azi cu 4-1 pe United Galați în ”decisivul” pentru un loc în finală. Cu 2-1 la general în semifinale bănățenii așteaptă acum numele adversarului pentru ultimul act.

CS Informatica Timișoar a arătat din nou că se simte bine în Sala ”Constantin Jude”. Alb-violeții au trecut de United Galați după același scenariu prin care au depășit Iașiul în sferturi. După ce au egalat ieri situația la general tot elevii lui Robert Lupu au fost mai confortabili pe parchet. Internaționalul sârb Slobodan Janjic a deschis scorul în minutul 11 cu un șut plasat din apropiere, apoi Dobre (min. 18) a stabilit scorul la pauză dintr-un voleu: 2-0.

În partea secundă un alt sârb, Novoselac (min. 25) a punctat pe o recuperare a gazdelor. Oaspeții au replicat o singură dată și oarecum norocos, Stojkov (32) marcând cu un șut din opt metri. Cireașa de pe tort a pus-o chiar antrenorul-jucător Robert Lupu, cu un demivole în cros la colțul lung. 4-1 final și Informatica are deja motive de satisfacție în acest sezon.

Timișorenii așteaptă acum deciderea adversarului din finală, care se va desfășura după același tipar (cel mai bun din trei jocuri), astfel Informatica va disputa în deplasare primul duel. Pentru celălalt loc în ultimul act se bat Autobergamo Deva și Târgu Mureș. Mâine are loc meciul 2 după ce hunedorenii s-au impus cu 7-6 pe teren propriu.

”A fost o semifinală de nivel înalt. Noi trebuia să câștigăm în două meciuri. Suntem fericiți că suntem în finală. Sper să câștigăm cu acești jucător care au fost campioni la alte echipe și știu ce înseamnă asta. Am avut câteva probleme între noi, le-am rezolvat noi în vestiar. Sunt convins că Matei nu va sta două etape, a fost o greșeală… Avem șanse mari, atât Deva, cât și Tg. Mureș au aceeași valoare. E bine că noi ne-am ocupat locul acolo. Cu toții credem în acest obiectiv. A fost un drum lung, au fost și lucruri care nu au fost în regulă, dar e un proiect nou. Au fost niște probleme, dar domnul Gabriel Lungu le-a reglat, merită felicitări”, a declarat la final Robert Lupu, antrenorul Informaticii.

”E bine că suntem în finală, era primul obiectiv, al doilea e câștigarea finalei. Trebuie să facem ceva să jucăm bine și în deplasare. O să încerc de această dată să fiu alături de ei și pe teren străin, le dau un plus de încredere. Să nu vorbim de bani, sunt salarii mai mici, mai sunt sponsori mici, nici noi nu stăm foarte bine. Săptămâna viitoare așteptăm să intre ceva de la CL, din păcate pe final, dar măcar să-i premiem pe băieți… Ne vom juca șansa noastră indiferent că va fi Deva sau Târgu Mureș”, a spus și Gabriel Lungu, președintele echipei.

Cazul Iancu, două unghiuri

Vlad Iancu părea ca și dat afară de la echipă după ieșirea nervoasă avută pe… Facebook.


Antrenorul Informaticii consideră că acesta nu mai poate face parte din lot. Deși el a apărut în deplasarea de la Galați ”pe foaie”, la ”Olimpia” a stat din nou în tribună. ”E o problemă pe care trebuie să o rezolvăm cu Iancu, el și-a arătat interesul de a pleca. Eu consider că trebuie să ne înețelegem pe cale amiabilă. Din punctul meu de vedere nu e cale de împăcare. Vlad Iancu e numărul 1 în Românie dar dacă aceasta a fost decizia lui. Eu cred că Sile Giurcanu merită să apere după aceste jocuri”, a explicat Lupu.

Președintele Gabriel Lungu avea o viziune diferită și pare că dorește totuși o împăcare. ”Vlad Iancu e jucătorul nostru, avem portari buni, eu cred că în finală o să-l avem și pe Vlad Iancu. Totul depinde de el… Sunt niște discuții interne, între noi și el. Știe că a făcut greșeli, le regretă, dar trebuie să plătească puțin pentru ele”, a specificat conducătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.