Comunele din județ se înfruntă la Timișoara, la festivalul Lada cu zestre....

Comunele din județ se înfruntă la Timișoara, la festivalul Lada cu zestre. Unde au loc spectacolele FOTO

0
DISTRIBUIȚI
3. lada cu zestre
Festivalul Lada cu zestre a ajuns la a X-a ediție

În perioada 13 – 15 mai, la Timişoara se va desfăşura faza judeţeană a festivalului-concurs Lada cu zestre, ajuns la cea de-a X-a ediţie, care valorifică şi promovează cultura tradiţională din Banat, în special din judeţul Timiş.

La festival vor participa, timp de trei zile, artiştii şi formaţiile care s-au calificat la fazele zonale desfăşurate în lunile martie-aprilie, pe diferite secţiuni. Pe scenele centrului de cultură şi artă vor urca nu mai puţin de 1.500 de artişti amatori care s-au calificat în fazele finale ale concursului. În 13 mai, începând cu ora 15.00, iar în 14 şi 15 mai, de la ora 9.30, la Centrul de Cultură şi Artă de pe strada E. Ungureanu se va desfăşura secţiunea de coregrafie, unde aproape 60 de formaţiuni calificate îşi vor prezenta programul integral de dansuri. În paralel, în sala de spectacole a CCAJT se va desfăşura secţiunea muzicală, la care vor participa orchestrele, soliştii vocali sau instrumentişti, corurile, grupurile corale şi fanfarele calificate în faza finală a concursului. După acelaşi program şi în aceeaşi clădire se vor prezenta participanţii la secţiunea de poezie populară şi teatru popular.

La faza finală a festivalului Lada cu zestre participă 59 de solişti vocali şi rapsozi, 35 de solişti instrumentişti, 15 coruri şi grupuri corale, opt orchestre, tarafuri şi grupuri instrumentale, trei fanfare, 65 de recitatori, şapte trupe de teatru popular, trei creatori în grai popular şi 18 ansambluri ale etniilor din judeţul Timiş.


Intrarea celor care doresc să vizioneze prestaţia protagoniştilor celor trei secţiuni ale concursului este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.