Made in TM continuă campania de sprijinire a scenei muzicale timişorene. Vezi...

Made in TM continuă campania de sprijinire a scenei muzicale timişorene. Vezi ce acţiuni vor avea loc în viitorul apropiat

0
DISTRIBUIȚI

madeintm1

Creatorii compilaţiei anuale Made in TM, care oglindeşte pentru al 8-lea an consecutiv scena muzicală a oraşului Timişoara, au decis să schimbe „regulile jocului“, pregătind pentru ediţia 2016 o serie de acţiuni menite să creeze o interactivitate între principalii reprezentanţi ai scenei muzicale din oraşul nostru.

Evenimentul  principal al acestei campanii poartă numele de One Take şi se va desfăşura între 6 şi 10 iunie. „Zece trupe  vor avea ocazia unică de a înregistra in condiţii de studio, un single. Fiecare trupă va avea timp, o oră să înregistreze două piese fresh, originale, în orice combinaţie posibilă. Sunetul va fi mulţumită lui Uţu Pascu, unul aerisit, hibrid între studio propriu-zis şi live. Trupele sunt libere să vină cu public/fani sau nu“, spun iniţiatorii acestei campanii.

Printre trupele care au fost selectate pentru a beneficia de această ocazie unică se numără Haos (care activează de mai bine de două decenii şi nu are nicio piesă înregistrată oficial într-un studio), Brum, The Different Class şi Arc Gotic. Restul de trupe selectate urmează să fie anunţate în curând.

„Anul acesta vrem să facem altcumva lucrurile. Până acuma aveam o compilaţie pe care puneam piesele trimise de muzicieni. Acum, încercăm să schimbăm regulile şi să împingem mai multă lume înainte. Am observat că în ultimii trei ani de când există  Made in TM au apărut şi reapărut trupe, lumea a început să se mişte. Partea de live e mult mai mare ca în anii trecuţi. Vrem să ducem lucrurile pe un alt nivel, să nu mai fie monoton, să fie mai spontan. Invităm zece trupe, la alegerea noastră să înregistreze câte o oră într-un studio mobil piese. Trupele sunt alese de noi şi avem argumente pentru alegerea noastră. Studioul mobil în care vor avea loc înregistrările va fi echipat de către cei de la Soundcreation şi va fi în subsolul de la U-Man. Vrem să scoatem în faţă bucuria de a cânta. Vrem să asigurăm o rampă de lansare pentru muzicienii timişoreni“, ne-a declarat Dudu din partea Made in TM.

Compilaţia Made in TM 2016 va folosi una din cele două piese înregistrate în cadrul acestei acţiuni şi se va lansa la sfârşitul lunii iunie pe un suport hand-made original.


Trupele selectate vor putea ulterior lansării compilaţiei să facă ce vor cu cele două piese pe care le-au înregistrat. Întreaga acţiune va fi filmată de către Electronic Resistance, care va edita câte un video scurt pentru fiecare trupă. Va exista şi un podcast Made in TM, care  va face un rezumat la ce a însemnat pentru fiecare trupă experienţa One Take! Cele 10 trupe alese vor avea ocazia sa cânte la D’arc pe Mal în cadrul unei acţiuni numite One Take! LIVE. Odată cu lansarea acestei compilaţii va avea loc şi un workshop la care vor participa o serie de invitaţi din spectrul muzical local, ca muzicieni, mixerişti, fotografi, designeri, care vor povesti din experienţa lor. Producătorii de muzică electronică din Timişoara vor remixa cele 10 piese de pe compilaţia Made in TM 2016, în cadrul unui eveniment programat să se desfăşoare în toamna acestui an.

„Căutăm să extragem esenţa de rock and roll, acel spirit. Considerăm că asta lipseşte din mişcarea muzicală timişoreană. Se mişcă lucrurile dar e nevoie de acel spirit de underground, în care cineva îşi bagă chitara în amplificator şi e gata de cântare într-o pivniţă underground. Nu căutăm perfecţiunea. Vrem să dovedim că se pot face chestii interesante. Credem că important este să mişti lucrurile, nu doar să te lamentezi. Important este să vrei să faci, să te zbaţi. Pe lângă celelalte acţiuni pregătite, un rol important îl va avea şi workshop-ul adresat tuturor celor implicaţi într-un fel sau altul în acest proces de creaţie. Exemplul cel mai bun îl avem de la workshop-urile realizate pe această temă în trecut de către TM Base. Vrem ca lumea să se cunoască, să vorbească, să interacţioneze, să pună la cale acţiuni. Am observat că mulţi muzicieni se cunosc între ei de mult timp dar nu vorbesc unii cu alţii. Workshop-ul ăsta va fi o ocazie pentru toţi să vorbească între ei, să comunice cu sunetiştii locali, cu proprietarii de cluburi din oraş.. Compilaţia Made in TM 2016 nu va mai fi gratuită ca în alţi ani. Va avea un preţ simbolic care va acoperi costul de producţie al acesteia. Avem pregătite şi alte surprize pentru această campanie şi sperăm ca seria de acţiuni pe care o iniţiem să reuşească să coaguleze scena muzicală timişoreană actuală“, a mai adăugat Dudu, din partea iniţiatorilor acestei campanii.

madeintm2

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.