Primul vaporetto, inaugurat la Timişoara cu MANIERE bocsigane

Primul vaporetto, inaugurat la Timişoara cu MANIERE bocsigane

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Era circa 12.30 când trebuia să scriu un editorial și în afară de faptul că voiam să vă spun că asta este cam cea mai slabă campanie electorală pe care am vazut-o în Timişoara nu aveam mare lucru de zis.

Asta până când cineva de lângă mine a exclamat că primul vaporetto a fost scos la probe pe Bega. Normal că ştia toată presa că astăzi se scoate la apă. Doar că aştepţi ca omul decent să vezi o invitaţie oficială din partea Primăriei Timișoara la un astfel de eveniment. Nu de alta, dar acele vaporaşe se achită cu bani de la bugetul local şi încă nu se știe când, cum și dacă timișorenii vor circula pe Bega cu ele. Achitându-se de la bugetul local era normal ca presa să fie invitată la eveniment. Să relateze fiecare instituție de presă pentru cititorii săi.

Am spus era normal. Și apropo de normal. Asta nu e numai cea mai plictisitoare campanie electorală făcută în Timișoara, ci și una din cele mai penibile. Am ajuns să ni se promită normalitate.


NORMALITATE și RESPECT! Cred că e de ajuns să ne dăm seama unde ne aflăm ca și oraș dacă am ajuns ca toți candidații să ne promită că nu ne vor insulta sau că vor lua decizii pentru noi… consultându-ne. Ar fi comic dacă nu ar fi tragic ca un oraș de talia Timișoarei, cu pretenția de „frunce”, să vină se laude cu realizări precum asflatări și competitorii domnului Robu să ne spună că… ne vor oferi respect. Probabil mai rău de atât ar fi ca peste patru ani să ne spună că nu ne baga cineva în dubă pentru că avem alte opinii decât primarul.

Și apropo de dubă și de opinii. Au fost multe momente în care actuala administrație a Timișoarei a jignit după bunul plac presa „neobedientă”. De același tratament au avut parte și adversarii politici, cetățenii simpli sau profesioniștii din anumite domenii care au atras atenția că primarul Nicolae Robu se înșală cu privire la o problemă sau alta. Acum însă, în plină campanie electorală, primarul Nicolae Robu a mai dat o dovadă a lipsei de respect cu care tratează presa sau pe cetățenii care citesc ziare. Astfel, primul vaporetto a fost lansat la apă astăzi doar cu o parte a presei. Oficial, din partea Primăriei Timişoara jurnaliştii nu au primit invitaţii, însă culmea, jurnaliştii care nu au fost niciodată jigniți de primarul Nicolae Robu au fost invitaţi să relateze.

Domnule Robu, știu că e frumos să aveți parte numai de articole pozitive. Dar țin să vă reamintesc atât: aceste vaporașe sunt achitate cu bani din bugetul Timișoarei, nu cu bani de la Bocsig. Deci despre ele ar trebui să relateze presa din Timișoara, chiar și cea care nu vă laudă. Dar, fără măsurători științifice, spun fără dubii că de la Nicolae Robu la conceptul de normaliate distanța e infinită și plină de surprize neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.