Pentru și în reprezentarea timișenilor în Consiliul Județean Timiș! (P)

Pentru și în reprezentarea timișenilor în Consiliul Județean Timiș! (P)

0
DISTRIBUIȚI

echipa PMP

Echipa PMP vrea votul de încredere al timisenilor pentru Consiliul Județean Timiș! Mizează pe proiecte de maximă importanță și perfect realizabile. Dincolo de nevoile de modernizare a infrastructurii, dincolo de nevoile legate de canalizare, de apă curentă în mediul rural, nevoi pentru care este necesară asumarea responsabilă a tuturor celor care îi vor reprezenta în CJ pe timișeni indiferent de culoarea politică și care sunt proiecte elementare pentru un trai decent în secolul XXI, echipa PMP vine cu soluții și nu cu vorbe goale în domenii uitate de administrațiile trecute.

Promisiunile de domeniul fantasticului și proiectele care se rezumă a fi doar idei bune pentru a căror rezolvare nu se cunosc soluțiile sunt pentru alții, nu pentru candidații Partidul Mișcarea Populară! Echipa PMP care candidează la Consiliul Județean vrea să pună Timișul în mișcare cu patru proiecte realizabile 100%.

Consultanța pentru accesarea Fondurilor Europene pentru timișeni în fiecare primarie din Timiș, centre medicale de permanență, depozite frigorifice pentru producătorii de legume și fructe și creșele pentru copii sunt proiecte pentru care candidații PMP au soluții concrete de implementare.

Consultanța pentru accesarea Fondurilor Europene în fiecare primărie din Timiș vizează asigurarea suportului informatic, tehnic și logistic pentru accesarea de fonduri nerambursabile de către antreprenorii și micii întreprinzatori din mediul rural. Practic, se dorește încurajarea timișenilor în ceea ce privește realizarea de proiecte europene pe diverse ramuri, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural, prin constituirea unei echipe de consultanți la nivelul CJ, care să asigure aceste servicii, după un program prestabilit în fiecare primărie din județ.

Depozitele frigorifice vizează direct producătorii de legume și fructe din județ, care anual pierd cantități considerabile de marfă din cauza faptului că nu au unde să le depoziteze. Practic, producătorii sunt descurajați de lipsa de soluții pentru activitatea lor, aceștia fiind în situația în care ori își vând marfa în sezon la prețuri derizorii către diverși intermediari sau către marile lanțuri de magazine ori pierd efectiv producția întrucât aceasta este perisabilă.


Astfel, PMP dorește să vină în întâmpinarea lor, cu depozite frigorifice zonale, unde să se colecteze, să se depoziteze și să se vândă coordonat la momentul potrivit, producția pentru realizarea unui profit bun.

PMP Timiș propune realizarea de către Consiliul Județean Timiș a unui studiu cu privire la necesarul spațiilor de depozitare pentru legume și fructe. Echipa de la CJ va identifica localitățile potrivite pentru localizarea acestor depozite și centre de colectare (…), CJ va pune la dispozitie terenul si facilitatile necesare pentru implementarea unui astfel de proiect in perteneriat cu primariile din judet; suport tehnic, consultanta si logistica pentru constituirea de asociatii si cooperative de producatori de legume si fructe. “ transmit candidații PMP la Consiliul Județean.

Un alt proiect pe care PMP mizează este cel de înființare a unor centre medicale de permanență în cât mai multe localități din județ. Accesul la serviciile de sănătate în mediul rural este deficitar din cauza lipsei cabinetelor, a proastei dotări și a lipsei medicilor, iar aceste centre ar putea duce la o îmbunătățire semnificativă a sistemului sanitar din zonă și la creșterea numărului de locuri de muncă.

În Timiș există în mediul rural doar 23 de centre de permanență, tot atâtea fiind înființate si în orașele din Timiș. A avea un Centru de Permanență în comună înseamnă că nenumărate cazuri medicale pot fi rezolvate aproape de casă nemaifiind necesară deplasarea la spitalele îndepărtate. Bătranii, copiii sau gravidele vor găsi în centrele de permanență un ajutor medical de real folos, care poate, de multe ori, salva vieți”, spun candidații PMP la Consiliul Județean.

Proiectul care vine în sprijinul tinerilor și a creșterii natalității, este cel ce prevede înființarea de creșe în cât mai multe dintre comunele și satele din Timiș. Aici, tinerele mămici și-ar putea lăsa în siguranță pruncii, pentru a se putea întoarce la muncă, odată cu terminarea concediului maternal.

“Consilierii județeni PMP vor demara un proiect de identificare a satelor unde sunt necesare creșe, vor iniția parteneriate între Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Județean Școlar și Primării, pentru găsirea unei locații potrivite, pentru accesarea de fonduri, pentru angajarea de personal potrivit, astfel încât în patru ani să existe creșe în mediul rural în Timiș, iar județul nostru să fie un exemplu național în incurajarea cresterii natalitatii ”, se arată în programul electoral cu care echipa PMP Timiș vrea să câștige Consiliul Județean.