Ion Răducanu a dezvăluit la PRESSALERT LIVE motivul pentru care a refuzat...

Ion Răducanu a dezvăluit la PRESSALERT LIVE motivul pentru care a refuzat șefia UNPR după plecarea lui Gabriel Oprea VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

ion raducanu (4)

Ion Răducanu, candidatul UNPR la Primăria Timișoara, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum putea să preia șefia partidului de la Gabriel Oprea și motivul pentru care a refuzat numirea. Deputatul a comentat și candidatura în ”tandem”, primărie/CJT, cu Titu Bojin, care se consideră ”pesedist” în continuare.

Deputatul UNPR a vorbit despre urmările disensiunilor din Alianța de Centru-Stânga PSD-UNPR și sosirea lui Titu Bojin de la ”fratele vitreg”. ”S-a ajuns să fim adversari stânga cu stânga spre încântarea dreptei. De aceea am ales să candidăm singuri. Faptul că în PSD se aplică un cod al criteriilor de integritate au făcut ca cei de la Timișoara să constate că Titu Bojin nu mai poate fi cap de listă, dar domnul Dragnea, condamnat doi ani de zile, să rămână șef acolo,… Nu era corect ca Titu Bojin să fie cu 20 de locuri sub alții care nu au făcut nimic pentru județ. Soluția a fost să treacă la partidul frate, frate, în realitate mame vitrege… El a spus că vine la UNPR, dar rămâne pesedist. Ne-am interesat la BEC, nu era problemă, dar o contestație te poate duce în instanță, pentru că așa sunt legile interpretabile. Am pornit cu alternativa cu mine, dar văzând că nu pot merge și la județ, am mers în paralel. Așa a trebuit să mă aliez acestui tandem și am hotărât să candidez la Primăria Timișoara”, a spus Ion Răducanu la PRESSALERT LIVE.

Întrebat de alianțele de după alegeri, fostul pesedist a oferit o perspectivă sumbră legată și de viitorul apropiat. ”Eu nu vorbesc de persoane în momentul de față. La momentul respectiv vom discuta, în modul cel mai serios, care dintre pretendenții la acest scaun e cel mai curat, cel mai competent, de a conduce, că sunt soluții și soluții. Nu vom arunca votul pe fereastră. Dacă avem dreptul luăm, dacă nu, nu… De opoziție, suntem pregătiți de orice, eu sunt foarte bun în opoziție.


Dar nu mi-aș dori să mă aibă în opoziție. Sunt un om în vârstă, vin ei tinerii lupi și rezolvă. Nu rezolvă pentru că nu au realizat nimic, nici cei din dreapta, nici cei din stânga, cei care se laudă că vor revoluționa județul acesta. Și nu se va schimba nimic în țara asta până oamenii nu vor ieși să-i tragă de mânecă. Am ajuns mai rău ca pe vremea socialismului. E o debandadă totală, în care se amestecă administrația cu justiția, justiția cu parchetul, nu știu cine cu nu știu cine”, a precizat Răducanu. Liderul UNPR Timiș a prevestiti că PNL se va rupe înainte de alegerile parlamentare pentru că există tensiuni între liberali și pedeliști aflați acum în același partid.

Acesta consideră că problemele lui Gabriel Oprea nu au afectat partidul la nivel local: ”Pe plan local oricum nu am avut o vizibilitate așa cum am fi meritat pentru că Oprea și UNPR au făcut foarte mult, în special pentru cei din sectorul militar și de apărare, și pensionari, și când era Marian Sârbu și Cristian Deaconescu, problema noastră că am stat în spatele marilor partide… Problema e că vizibilitatea noastră și încrederea populației într-un partid mic e… mică. Am avut o șansă anul trecut, lucram la legea pensiilor militare, ajunsesem, cu mâna pe inimă, la 12-13%. Sigur că plecarea lui Oprea nu e ușoară. A fost un partid de lider. Pleacă și nu mai știi cu cine să-l înlocuiești”.

Ion Răducanu a dezvăluit că a avut posibilitatea să conducă UNPR-ul după plecarea lui Gabriel Oprea, dar a refuzat. ”Eu puteam să preiau conducerea partidului. Eram mai vorbăreț decât colegii, sunt singurul care mă lupt cu câțiva băieți de la PSD, care ne vor capul. Dar le lipsește tava. N-am acceptat dintr-un singur motiv: un partid nu poate fi condus din provincie, de la Timișoara. Nu pot să conduc de aici un partid național. Am preferat să-l alegem toți pe cel mai de notorietate, oricum Valeriu Steriu a fost secretar de stat, a fost mâna dreaptă a lui Sârbu – care a băgat agricultura în UE. E tânăr, e puternic, o să dovedească. Dacă nu, asta e soarta”, și-a motivat alegerea candidatul UNPR la Primăria Timișoara.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.