ACS Poli, DEPUNCTATĂ după dezastrul din play out-ul Ligii I! Cu câte...

ACS Poli, DEPUNCTATĂ după dezastrul din play out-ul Ligii I! Cu câte puncte în minus va începe echipa timișoreană noul sezon UPDATE Conducerea clubului, SURPRINSĂ: ”Nu știam de barem”

0
DISTRIBUIȚI
acs poli petrolul (4)
ACS Poli, penalizată drastic

ACS Poli Timișoara nu scapă de coșmarul finalului de sezon execrabil în Liga I. Pe lângă problemele de natură financiară echipa susținută de autorități va începe campionatul următor cu o penalizare de opt puncte pentru neîndeplinirea baremului de puncte prevăzut în play out. Măsura a fost anunțată oficial azi în urma Comitetului de urgență al FRF. În mod uluitor conducerea clubului nu știa nimic despre această prevedere din regulament.

Astfel, echipa pregătită pe rând de Florin Marin, Petre Grigoraș și Ionuț Popa ar fi trebuit să ”culeagă” 15 puncte în partea a doua a campionatului. ACS Poli a înregistrat însă doar o victorie și patru remize după încheierea sezonului regulat. Deși au terminat ediția 2015-16 pe penultimul loc, cu 20 de puncte, bănățenii au fost penalizați oficial cu opt puncte înaintea noului campionat. De exemplu, Petrolul, ”lanterna” campionatului, dacă va putea începe noul sezon de Liga a II-a, va porni cu doar un punct în minus datorită parcursului superior în play out, unde au realizat 14 pt..

Situația a fost oficializată pe site-ul FRF după ce s-au aprobat clasamentele finale ale Ligii I și a II-a din ediția 2015-16.

UPDATE Contactat de PRESSALERT.ro, președintele lui ACS Poli, Ioan Miculaș s-a arătat surprins de vestea de azi.


”Nu știam de acest barem. Nu l-am văzut niciunde în regulament. Eu recunosc că nu am știut de el… Nimeni nu a vorbit despre asta. Mâine vom verifica regulamentul din scoarță în scoarță și vom da un răspuns, un comunicat. Dar cineva de acolo de sus din federație trebuie să plece…”, ne-a spus Miculaș.

Informația legată de depunctarea echipelor clasate pe ultimele locuri ale play out-ului e într-adevăr destul de greu de accesat, totuși, ea se găsește pe site-ul LPF la documente. În pdf-ul legat de sistemul cu play-off am putut găsi specificarea:

”Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor în Liga a II-a cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out”.

Mai clar, în ROAF 2016, ghidul ”suprem” în fotbalul intern, la articolul 29 printre noile prevederi se află și aceasta:

”Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out, indiferent de categoria competițională în care vor evolua”

clasament-final-play-out-liga-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.