E vina ta că nu ai de unde alege

E vina ta că nu ai de unde alege

3
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Dacă nu ai votat, să-ți fie rușine.


Să te doară sufletul. Să simți ceva din blestemul ăla de dragoste cu „târâișul șarpelui & co”!

Să înveți ce e aceea învățătură de minte: că dacă nu ai de unde alege e și vina ta. Pentru că și altă data, în același context, ai spus la fel, că nu rezonezi cu nicicare, că nu merită, că e în van, că politica-i curvă.

Primarul Timișoarei a fost ales cu cel mai mic număr de voturi din istorie – cu 15.000 mai puține decât în 2012 și doar de 15% din totalul populației cu drept de vot din oraș. E primarul Timișoarei deci și al celorlalți 85%. E și primarul tău, tu care nu ai mers la vot. Să nu te aud nemulțumit patru ani de acum încolo!

Cine iubește și lasă, atât poate. E trist.

3 COMENTARII

  1. Agregatul statului naţiune este non-voluntar. Nu există opţiunea de a „ieşi” din joc (adică de a secesiona de unul singur cu persoană şi proprietăţi cu tot) în cazul în care acesta oferă numai alternative problematice (cu consecinţe agresive, de încălcare a drepturilor de proprietate legitime ale unei părţi a membrilor societăţii). Există posibilitatea de alegere (între Băsescu şi Năstase, de pildă) dau nu există libertate (de a nu fi nevoit să alegi – sau să te supui deciziilor pe care cel ales cu echipa sa le vor lua). Şi m-aş bucura nu atât să pot alege între a muri spânzurat sau a muri împuşcat, ci să pot să rămân în viaţă.
    A trece pe la vot ar echivala, însă, cu a te preocupa de dotarea şi programul sălii de sport în care s-ar antrena o cunoscută bandă de tâlhari.

    • Ceea ce spuneti are sens doar daca puteti demonstra ca nu exista nici o diferenta intre candidati. Ceea ce , in lumea reala nu exista decat poate in tarile dicatatoriale (si chiar si-acolo ai ocazia uneori de a vota spre mai bine).
      In Romania insa ai o gramada de puncte de diferentiere a candidatilor : de la gradul de coruptie in partidul din care fac parte, competentele omului, probleme cu legea, performantele manageriale anterioare (daca exista), sursa averii, legaturile de afaceri, sponsorii de campanie etc.
      Deci scuza ca nu ai de unde alege e pana la urma gresita atata vreme cat nu vii sa demonstrezi punctual toti candidatii intre care poti alege sunt egali din toate punctele de vedere.

  2. Asta era ultimul lucru care inca nu ne-a fost „aruncat in carca” tot noua! Vina mea? Ce stii tu de mine? Ma gandeam daca sa te ignor sau sa te iau in seama, dar vad ca deveniti un flagel si trebuie starpit acest flagel inca din stare incipienta!
    Vina mea? Nu iti raspund pentru ca meriti, ci pentru ca merit!
    P.S. Asta-i presa? Mai mult pareri personale. Unde este cercetarea, unde sunt punctele pro si contra, unde este analiza obiectiva?! Asa-i, nu-s! Ca sa te citez „Cine iubește și lasă, atât poate.”
    Poate vrei schimbare, dar nu asta e calea!
    Reminder : „Sistemul” ne-a facut pe toti sa credem ca Legal inseamna Corect! Sa ne aducem aminte ca sclavagismul si genocidul AU FOST LEGALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.