Elevi din Timișoara, premiați la nivel național pentru activitățile din Școala Altfel....

Elevi din Timișoara, premiați la nivel național pentru activitățile din Școala Altfel. Cu ce proiect au impresionat

0
DISTRIBUIȚI

3. decernarea premiului

Pentru a treia oară consecutiv, echipa de elevi ai Colegiului Naţional „C.D.Loga”, coordonată de prof. dr. Sandu Golcea, a câştigat competiţia intitulată „O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” –ediţia 2016 care a concurat la domeniul „Consiliere şi orientare” cu proiectul „O săptămână de voluntariat la muzeu”. Pentru cele zece domenii ale competiţiei naţionale, elevii de la Loga sunt singurii care au reuşit să-şi adjudece locul I, nu numai dintre şcolile timişene, ci din întreaga zonă de vest.

Prin acest proiect s-a dorit ca cei 50 de elevi din ultimele clase de liceu participanţi la proiect, precum şi susţinătorii lor, să aibă posibilitatea de a afla oportunităţile existente pentru alegerea celei mai potrivite profesii, precum şi modalităţile de construire a unei cariere, prin prezentarea platformei integrate realizate de AJOFM Timiş, prima de acest fel din ţară, care oferă informaţiile necesare privind ofertele disponibile pe piaţa muncii, precum şi posibilitatea unei autoevaluări. Elevii au desfăşurat şi o activitate de voluntariat la Muzeul Satului Bănăţean, unde participanţii la proiect au prezentat vizitatorilor români şi străini mai multe obiective de arhitectură populară, în limbile română şi engleză.

Echipa câştigătoare a fost reprezentată la festivitatea de premiere de Bianca Popescu şi Andrei Vânătoru, elevi în clasa a XI-a, care au fost însoţiţi de prof.


Ionuţ Mura. Prof. Sandu Golcea nu i-a putut însoţi la Bucureşti deoarece se află la Doha, pentru a pregăti lotul naţional al Qatarului, iar prof. Sorin Scurtulescu pregăteşte o expoziţie personală care va fi vernisată la sfârşitul acestei săptămâni la Galeria Jecza. Premierea echipelor cîştigătoare la cele zece secţiuni ale competiţiei a avut loc la liceul „Sf. Sava” din Bucureşti, unde Alin-Cătălin Păunescu, director general în ministerul Învăţământului, a înmânat câştigătorilor diplomele.

Cu doi ani în urmă, elevii colegiului Loga a câştigat locul I la secţiunea „Ştiinţific” cu proiectul CanSat, care a constat în lansarea unor minisateliţi, iar anul trecut şi-au adjudecat primul loc la secţiunea „Cultural” cu proiectul „Columna”, prin care ultimul tambur al columnei împăratului Traian de la Roma a fost colorat cu ajutorul tehnicii digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.