Piscine cu apă termală și valuri, atracția dintr-o stațiune balneară aflată la...

Piscine cu apă termală și valuri, atracția dintr-o stațiune balneară aflată la 300 km de Timișoara. De ce pleacă femeile cu pielea mai fină după o zi de relaxare FOTO

1
DISTRIBUIȚI
statiunea balneara sosto
Stațiunea balneară Sosto din Ungaria.

Timișorenilor cărora li s-a făcut dor de mare, dar nu au timp să meargă la Marea Neagră, au o altă alternativă aflată la doar 300 de kilometri de capitala Banatului. Este vorba de Sosto, paradisul balnear din nord-estul Ungariei, renumit mai ales datorită băilor termale ideale pentru cei care doresc să se relaxeze și să se vindece de diferite afecțiuni.

O lume acvatică pentru turiştii curajoşi

Băile balneo-climaterice Sosto se află la aproximativ șase kilometri de orașul Nyiregyhaza, în mijlocul unei păduri de stejar, motiv pentru care turiștii care ajung aici au parte de o priveliște de vis. Punctul de atracție al stațiunii este ștrandul de aventură Aquarius, care și-a deschis porțile în urmă cu 11 ani, un complex termal realizat pe o parcelă de 1,7 hectare. Timișorenii nu au cum să se plictisească, stațiunea fiind împărțită în trei zone, pentru oameni de toate vârstele și care au cele mai diverse preferințe. Astfel, există o zonă dedicată copiilor, cu tot felul de bazine pentru micuți, dar și cu jacuzzi pentru părinții care doresc să-și supravegheze copiii, o zonă pentru turiștii care au nevoie de tratamente balneo și fizio-terapeutice și o lume a aventurilor acvatice.

statiunea sosto
Bazin în staţiunea balneară Sosto din Ungaria.

Ultima zonă a complexului Aquarius este dedicată în special turiștilor curajoși, care au la dispoziție, printre altele, tobogane uriașe, o peșteră cu vârtejuri de apă, o cascadă de apă sau chiar un bazin cu valuri. Astfel, turiștii se pot simți la Nyiregyhaza ca la mare. Băile Aquarius sunt deschise pe întreaga perioadă a anului, asta pentru că există două zone: una în aer liber și alta acoperită, în care turiștii beneficiază de servicii pe bază de apă termală și terapii naturale și wellness pentru prevenirea și menținerea sănătății.

Piele mai fină după o baie în apa termală din Sosto

Băile Sosto sunt renumite mai ales pentru apa termală despre care se spune că are o putere specială de vindecare. „Nu trebuie să sapi puțuri adânci ca să ajungi la apa termală. În unele locuri, apa ajunge și la 36 – 52 de grade Celsius și este bogată în clorură de sodiu, brom și iod, recomandate în tratarea afecțiunilor dermatologice, dar și reumatice sau locomotorii. De altfel, datorită cantității ridicate de iod, apele termale de la Sosto au și un efect benefic pentru ten. Femeile spun că au pielea mult mai mătăsoasă după doar o ședință, o baie în aceste ape”, povestește Lajos Podlovics, directorul comercical al complexului turistic Sosto. Interesant este faptul că ștrandul de aventură este accesibil chiar și persoanelor cu handicap.

20160522_173847

În stațiunea Sosto funcționează și cel mai modern centru de tratament din Ungaria, în care cei care-i trec pragul pot beneficia, printre altele, de tratamente cu nămol sau băi cu acid carbonic.


Sunt recomandate aproximativ 15 ședințe, iar oamenii care au diferite afecțiuni și doresc să vină la tratament la Sosto sunt așteptați cu documentația, iar medicii angajați le vor propune cele mai potrivite terapii.

Însă băile termale nu reprezintă singura atracție din stațiunea balneară Sosto. Dacă vă plac mai degrabă apele naturale, vă puteți odihni pe plaja lacului din apropiere, cu nisip și o apă specială. De asemenea, la Nyiregyhaza se află cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa, cu 5.000 de animale din peste 500 de specii, un muzeu etnografic în care vizitatorul poate cunoaște lumea satului de odinioară și chiar să guste bunătăți coapte în cuptor. Totodată, parcul de aventuri, centrul de echitație sau Pădurea Sosto reprezintă alte puncte de atracție pe care turiștii care ajung la Nyiregyhaza nu trebuie să le rateze.

1 COMENTARIU

  1. Avem statiuni cu apa termala la fel de dotate si in tara, mai aproape, la Oradea. (Piscina cu valuri, tobogane acvatice, 10 bazine parca…). De ce nu promovati si stațiunile si atractiile turistice autohtone?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.