Protest pentru a împiedica schimbarea numelui podului Decebal de către „nesimţiţii din...

Protest pentru a împiedica schimbarea numelui podului Decebal de către „nesimţiţii din primărie”. Vezi lista eroilor care au murit aici în 1989

1
DISTRIBUIȚI
podul decebal
Podul Decebal

Un nou protest va avea loc în Timişoara, miercuri, la podul Decebal. Motivul este acelaşi ca şi la precedentul: comportamentul primarului Nicolae Robu, ales recent pentru un nou mandat cu voturile a 52% din circa o treime din populaţia cu drept de vot a Timişoarei. Evenimentul a fost anunţat pe Facebook de revoluţionarul Corneliu Vaida, care este nemulţumit de faptul că numele podului Decebal va fi schimbat în Traian.

Motivele organizării protestului

Proiectul cu modificări a fost votat la ultimul plen de la finalul lunii mai şi a trecut fără a stârni mare vâlvă, dat fiind faptul că subiectul zilei era alocarea unei sume de bani pentru CSU Poli, echipa de handbal masculin, clasată pe locul 3 în campionatul intern.


Modificările legate de schimbarea denumirilor podurilor pot fi consultate aici.

„Stimaţi camarazi din Asociaţiile de luptători, răniţi, arestaţi şi urmaşi ai victimelor din Decembrie ’89. Timișoreni, Nesimțiții din Primăria Timișoara insistă în schimbarea denumirii podului Decebal! Mă așteptam ca răniții sau cei care au luptat acolo să aibe o atitudine mai … determinantă! Dacă nimeni nu preia inițiativa, o fac eu, chiar dacă nu am luptat acolo, ci cu 200 de metri mai în aval, la podul mic de la intersecția străzilor Petalozzi cu Pârvan …Aș vrea sa știu cine vine alături de mine în data de miercuri, 15 iunie, la ora 17.00, la un protest pașnic pe podul Decebal, împotriva deciziei Primăriei de a-i schimba numele?
Nu voi solicita nici o aprobare de la Primărie sau Jandarmerie, fiindcă nici în 17 decembrie ’89 nu am cerut aprobarea nimănui de a protesta în strada! Deci, cine e alături de mine în acest demers de prezervare a istoriei noastre? Dacă sunteți de acord și participați, va rog să vă anunțați camarazii si prietenii!”, a scris Vaida.

Asociaţia 17 Decembrie a postat şi ea un text legat de importanţa podului, amintind că „podul unde s-a petrecut masacrul din data de 17 Decembrie 1989, ziua cea mai sângeroasă din Revoluţia Română declanşată la Timişoara, se va numi «Traian». Podul «Decebal» va fi cel situat între Piaţa «Traian» şi Piaţa «Badea Cârţan»”. Lista cu persoane care au decedat în 1989 la podul Decebal poate fi consultată aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.