Un nou final cu SCANDAL în Liga a IV-a Timiș. De ce...

Un nou final cu SCANDAL în Liga a IV-a Timiș. De ce s-a îndreptat Ripensia Timișoara către comisiile FRF

1
DISTRIBUIȚI
ripensia ineu (43)
Ripensia Timișoara are șansa a doua la câștigarea Ligii a IV-a

Aproape niciun sezon fără un scandal major, poate fi motto-ul D-ului județean din Timiș. Ripensia Timișoara, căzută pe locul 2 pe final de campionat, a contestat folosirea lui Sebastian Budur de către ACS Ghiroda în meciul direct, jucător legitimat și în Austria. AJF Timiș l-a suspendat pe atacant, dar nu a acordat victoria la masa verde dorită de roș-galbeni, una ce i-ar readuce pe primul loc în fața Voinței Mașloc.

Finalul tensionat de campionat, în care Ripensia Timișoara luptă cu Voința Mașloc pentru prezența la barajul de promovare se lasă cu un nou scandal în Liga a IV-a. Roș-galbenii au remizat, scor 2-2, în deplasare cu ACS Ghiroda, în etapa a 32-a, meci în care a fost contestată, printre altele folosirea lui Budur de către gazde. ”Ripi” nu a avut câștig de cauză în alte două contestații de la acel joc, una fiind în privința dimensiunilor terenului din Giarmata Vii, locul de disputare al duelului. AJF Timiș l-a suspendat pe jucător, care evoluează și la Viehdorf, în ligile inferioare din Austria, dar a păstrat rezultatul înregistrat pe teren.

Ripensia, rămasă la un punct în spatele Voinței Mașloc după ce s-a împiedicat și pe teren propriu cu Unirea Sânnicolau Mare, scor 1-1, joacă în ultima rundă la Biled.


În timp ce Mașlocul are o deplasare chiar la Sânnicolau. Meciurile se dispută sâmbătă, de la ora 11. Astfel, dacă nu apare o surprză, campionatul poate fi decis la comisiile FRF. For spre care s-a îndreptat nemulțumita ”Ripi”, conform ripensia-sport-magazin.ro. Tot aici, jurnalistul Octavian Stăncioiu a notat că clubul din Ciarda Roșie i-a avertizat pe cei de la Ghiroda de dubla legitimare a jucătorului lor.

Articole interpretabile în regulament

În ROAF 2016, după care se ghidează și AJF-urile, există două precizări la Articolul 48, privind ”Participarea la jocuri în condiții neregulamentare”. Aliniatul 5: ”Echipele care prezintă în componenţa lor jucători care au obţinut legitimarea şi dreptul de joc cu încălcarea prevederilor regulamentare, fapt dovedit ca urmare a soluţionării unei contestaţii, vor fi sancţionate cu pierderea jocurilor prin forfait”, dar și ”interpretabilul” articol 6: ”În cazul în care legitimarea sau dreptul de joc al jucătorilor în cauză a fost acordată în condiţii neregulamentare de către organele competente, dar, se constată că echipa în cauză a fost de bună-credinţă, jocurile respective se vor omologa cu rezultatele de pe teren, iar jucătorilor respectivi li se va ridica dreptul de joc până la soluţionarea cauzei”.

Ripensia s-a îndreptat și în trecut către comisii pe diverse teme, precum situația schimbărilor de jucători din Cupa României, când a primit câștig de cauză la FRF alături de UTA BD, după ce inițial cele două formații erau eliminate la masa verde de același for. De asemenea, AJF Timiș s-a confruntat cu un scandal de proporții la finele ediției 2013-14, când a menținut rezultatele obținute în retur de FC Chișoda, echipă retrasă înainte de final, decizie în urma căreia Ghiroda a rămas reprezentanta Timișului la baraj, în dauna lui ASU Poli.

În acest sezon campioana Timișului se va duela la barajul de accedere în Liga a III-a cu câștigătoarea din Liga a IV-a Hunedoara, Hercules Lupeni.

1 COMENTARIU

  1. Dupa faza cu cartile de identitate,au trecut la alt nivel.Disperare maxima,daca nici anul asta nu promoveaza la ce salarii dau e naspa pt ei.
    Ati ajuns la mana fostilor jucatori(care au jucat cu sufletul pt aceasta echipa) care acuma joaca la Sannicolau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.