Unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, „învins” de o furtună....

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, „învins” de o furtună. Ce i-a determinat pe localnici să sune la 112 FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1670536845">

trans semenic furtuna (6)

„Transalpina Banatului”, o parte din DJ582 care leagă stațiunea montană Văliug și localitatea Slatina Timiș din Caraş-Severin, riscă să se degradeze deoarece drumul nu e protejat în fața viiturilor. Zilele acestea, în urma ploilor abundente, Trans – Semenicul s-a umplut de aluviuni, copaci rupți și apă. situația durează de câteva zile, fără ca autoritățile în drept săs e preocupe de curățarea drumului.

O furtună de aproximativ o oră, la mijlocul săptămânii trecute, a adunat torenţi de pe versanţii neprotejaţi împotriva unor astfel de fenomene naturale. În câteva minute drumul s-a umplut de pietre, bușteni, grohotiş, crengi rupte, cioturi şi foarte multă apă. Turiștii aflaţi cu autoturismele în zonă în acest week-end fiind nevoiţi să facă slalom printre mormanele de pământ formate pe şosea. Unul dintre localnicii din Brebu Nou a sesizat acest incident la 112. Evenimentul a avut loc joi, 9 iunie, iar sâmbătă, 11 iunie, drumul încă nu fusese curățat.

Reamintim că Trans-Semenicul a fost realizat cu fonduri europene.

După aproape cinci ani de lucrări, drumul a fost inaugurat la sfârşitul anului 2014 prin Programul Operaţional Regional și scurtează accesul spre Muntele Semenic şi salba de staţiuni din Banatul de Munte cu aproximativ 100 de kilometri direct din E70 (DN6).

Sursa foto: radioresita.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.